Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TSK Irak’ın kuzeyindeki PKK’ya büyük darbe indirdi

Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan bölücü terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) düzenlediği hava harekatları sonucunda 14 hedef imha edildi.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 22:38
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 22:38

TSK Irak’ın kuzeyindeki PKK’ya büyük darbe indirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerine karşı sert ve etkili mücadelelerini sürdürüyor. Irak’ın kuzeyindeki bölgede PKK/KCK’nin uzun süredir faaliyet gösterdiği mağara, sığınak, barınak ve depo gibi tesisleri imha ederek terörle mücadelesini ortaya koyuyor. TSk tek bir terörist kalmayıncaya kadar amansız mücadelesine devam ederek teröre göz açtırmamaya kararlı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 Aralık 2023 saat 19.00’da Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 20 Aralık 2023 saat 19.00’da hava harekatları icra edildiğini duyurdu.

Açıklamada, “"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 20 Aralık 2023 saat 19.00'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içinde sorumlu düzeyde teröristin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 14 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şunlar da kaydedildi:

"İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin; dost unsurlarının; tarihi; kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."