ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, deneme sürecindeki federal hükümet çalışanlarının işten çıkarılması konusunda yeni bir adım attı. ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), federal hükümet kurumları ile yaptığı görüşmelerde, deneme sürecindeki çalışanların işten çıkarılmasına yönelik talimatlar verdi.
Bu görüşmelerin ardından, bir yıldan daha kısa süredir federal kurumlarda çalışan “deneme süreci” aşamasındaki çalışanların işten çıkarılmasına başlandı. İsmini vermek istemeyen bir OPM çalışanı, deneme sürecinde yer alan OPM çalışanlarının da işten çıkarıldığını ve bu çalışanlara yarım saat içinde binayı terk etmelerinin talep edildiğini aktardı.
Ayrıca, federal hükümet kurumlarına, iş yerlerinde büyük kesintiler yapılacağı konusunda uyarılarda bulunuldu. İşine son verilecek kişilerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte, bu kararın yüz binlerce çalışanı etkilemesi bekleniyor.
Trump, 20 Ocak'ta göreve başladığı günden bu yana başta Adalet Bakanlığı olmak üzere birçok federal kurumda görev yapan kişilerin işine son vermişti.