Trump, Uzayda Mahsur Kalan Astronotlara Fazla Mesai Ödenmesini Teklif Etti

ABD Başkanı Trump, ISS'de mahsur kalan astronotlara fazla mesai ödenmesi önerisinde bulundu.

Yayın Tarihi: 22.03.2025 14:55
Güncelleme Tarihi: 22.03.2025 14:55

Trump, Uzayda Mahsur Kalan Astronotlara Fazla Mesai Ödenmesini Teklif Etti

Trump’tan Önemli Teklif

ABD Başkanı Donald Trump, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yaklaşık 9 ay süresince mahsur kalan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams için fazla mesai ödenmesi teklifinde bulundu. Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin astronotların normalde 1430 dolar fazla mesai hakkı olduğunu hatırlatması üzerine Trump, "Kimse bana bundan bahsetmedi. Eğer bunu ödemek zorundaysak, bunu kendi cebimden öderim. Tamam, onlar için bunu yapacağım." dedi.

SpaceX’e Teşekkür

Trump, ayrıca Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX'e, astronotları Dünya'ya döndürdüğü için teşekkür ederek, onların uzaydaki görevlerini büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kalan Wilmore ve Williams, 18 Mart’ta SpaceX'in Dragon kapsülü ile başarıyla Dünya’ya dönmüştü.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı