Trump'tan İran'a uyarı: 'Sırada köprüler, ardından elektrik santralleri var'
ABD Başkanı Donald Trump, İran yönetimine yönelik açıklamasında ülkenin kendileriyle derhal bir anlaşma yapması gerektiğini vurguladı ve olası askeri adımlara işaret eden ifadeler kullandı.
Açıklamanın ayrıntıları
Trump, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda İran yönetimini vakit kaybetmeden kendileriyle bir anlaşma yapmaya çağırdı. Mesajında, "Ordumuz, İran’da geriye kalanları yok etmeye henüz başlamadı bile. Sırada köprüler var, ardından elektrik santralleri. Yeni rejimin liderleri ne yapılması gerektiğini biliyor ve bu işin bir an önce halledilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Değerlendirme
Trump'ın açıklaması, doğrudan bir müzakere çağrısını açık bir altyapı tehdidiyle birleştiriyor. Mesajda vurgulanan aciliyet, yeni rejim liderlerinin hızlı hareket etmesi gerektiğine dair bir beklentiyi yansıtıyor. Bu ifadeler, diplomasi çağrısı ile askeri seçeneklerin aynı metinde birlikte sunulduğu bir yaklaşımı gösteriyor.
TRUMP’TAN İRAN’A UYARI "SIRADA KÖPRÜLER, ARDINDAN ELEKTRİK SANTRALLERİ VAR"