DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,1 0,11%
ALTIN
5.890,02 -0,65%
BITCOIN
3.825.646,47 2,11%

Trump'tan Anonim Kaynaklara Dava Açma Tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, anonim kaynak kullanan medya kuruluşları ve yazarlarına dava açma tehditinde bulundu.

Yayın Tarihi: 26.02.2025 16:51
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 16:51

Trump'tan Anonim Kaynaklara Dava Açma Tehdidi

Trump, Anonim Medya Mensuplarına Dava Açma Tehdidinde Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, "anonim kaynak" kullanan medya kuruluşları ve yazarlarına dava açma tehdidinde bulundu. Trump, son dönemde çıkan "anonim" veya "kayıt dışı" alıntılarla ilgili sahte içeriklerin varlığına dikkat çekerek, bu yayınların sahiplerinin "uydurma", "karalayıcı kurgu" ve "bariz sahtekarlık" nedeniyle büyük bir bedel ödemesi gerektiğini vurguladı.

Dava Süreci ve Yasal Düzenlemeler

Trump, bu sahtekar yazarlardan ve kitap yayıncılarından bazılarının, hatta genel olarak medya camiasının, bu anonim kaynakların gerçekliğini öğrenmek için dava edileceğini ifade etti. Ayrıca, bu tür yayınlara karşı mücadele kapsamında yasal düzenlemelerin yapılabileceğinin de altını çizdi.

Mark Levin'in Programlarına Dikkat Çekti

Öte yandan Trump, ABD'li radyo sunucusu Mark Levin'in son iki programını "inanılmaz" bulduğunu belirterek, bu programların izlenmesini tavsiye etti. Trump, Levin'in sözlerinin ve bilgeliğinin onurlandırılması için bir müze açılması gerektiğini değerlendirdi.

Wall Street Journal ile Gerginlik

Trump, Truth Social'da bir başka paylaşımında, Wall Street Journal (WSJ) gazetesini hedef aldı. WSJ Yayın Kurulu'nu anlamadığını ifade eden Trump, gazetenin zaman zaman kendisine yardım ettiğini ancak aynı zamanda bazı "işe yaramaz" yorumlarda bulunduğunu belirtti. Trump, gazetenin Michigan'daki tarifelerde yaptığı yorumların yanlış olduğuna dikkat çekerek, bu tarifelerin otomotiv sektörüne olan olumlu etkilerini savundu.

Trump, Michigan'da başkanlık seçimlerini "kolayca" kazandığını hatırlatarak, bu tarifelerin yurtdışındaki yeni otomobil fabrikalarının açılmasını engellediğini vurguladı. "Amerikan endüstrisi gelişecek ve Amerika'yı tekrar büyük yapacağız" mesajını paylaştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı