ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile barış anlaşması yapması için Rusya'ya 10 gün süre verdiğini açıkladı. Trump, sürenin sonunda bir anlaşma sağlanmaması durumunda yaptırım uygulanacağını duyurdu.
Trump, İskoçya'dan ABD'ye dönüşünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren 10 gün süre veriyorum. Sonra gümrük vergileri ve benzeri şeyler uygulayacağız" ifadesini kullanarak, Rusya'nın bu süre zarfında barış yönünde adım atmasını beklediğini belirtti.
Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı sürdürmek istediğini düşünerek, "Bunun Rusya'yı etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum, fakat biz gümrük vergileri uygulayacağız" değerlendirmesini yaptı. Ayrıca, iki ülke arasında bir an önce barış sağlanmasını istediğini, ancak Rusya'nın bu yönde yeterli çabayı göstermediğini düşündüğünü ifade etti.
Trump, önceki günkü açıklamasının ardından Putin'den herhangi bir dönüş almadığını ve bunu "çok yazık" olarak değerlendirdi.