
ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles'ta düzenlenen sınır protestolarıyla alakalı olarak, kanun ve düzeni sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını açıkladı. Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik bir tehlike görürsek, çok sert davranırız" değerlendirmesini yaptı.
Trump, Los Angeles'a Ulusal Muhafız gönderdiğini ve gerektiği takdirde daha fazla birlik göndermeye hazır olduklarını belirtti. "Bence bu bir isyandı ve çok kötüydü. Kanun ve düzenin sağlandığından emin olmalıyız." ifadelerini kullandı.
Ayrıca Trump, California eyaleti ve Los Angeles kentinin Demokrat yöneticilerini suçlayarak, yaşanan olayların devam etmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla düzenlenen gösterilerin iki gündür devam ettiğini ve bu süreçte çok sayıda protestocunun gözaltına alındığını belirtti.
Trump, protestolar sırasında zaman zaman güvenlik güçleri ile göstericiler arasında sert çatışmaların yaşandığını da dile getirdi. Los Angeles'taki durumu kontrol altına almak amacıyla Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini yineleyerek, bu olayların sonuçlarından Demokrat yöneticileri sorumlu tuttu.