ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal (WSJ) tarafından yayımlanan bir habere tepki gösterdi. Haberde, Hazine Bakanı Scott Bessent'in, Trump'ı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı görevden alma planından vazgeçirmeye çalıştığı iddia ediliyordu.
Trump, Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Wall Street Journal'ın Bessent ile ilgili haberinin 'asılsız' olduğunu belirtti. Trump, "Kimsenin bana bunu açıklamasına gerek yok. Piyasa için neyin iyi olduğunu ve ABD için neyin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilirim," şeklinde konuştu.
Trump ayrıca, "Eğer kendim olmasaydım, piyasaların bugün rekor seviyelere ulaşamayacağını ve muhtemelen çoktan çökmüş olacağını" savundu. "O yüzden, bilgilerinizi doğru alın. İnsanlar bana bir şey açıklamaz, ben onlara açıklarım," ifadelerini kullandı.
WSJ, Trump'ın Jeffrey Epstein ile ilgili yaptığı açıklamaları da içeren, Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in Trump'a doğum günü mektubu yazdırılmasına yönelik iddialara yer vermişti. Trump, bu duruma karşılık olarak gazetenin sahibi Rupert Murdoch'un 'davada ifade vermesini sabırsızlıkla beklediğini' belirtmişti.