Trump, Gazze'deki Planı için 'Aceleniz Yok' Dedi

Trump, Gazze'deki Filistinlilerin yerleştirilmesi planı hakkında, 'hiç acelemiz yok' ifadesini kullandı.

Yayın Tarihi: 07.02.2025 21:19
Güncelleme Tarihi: 07.02.2025 21:19

Trump, Gazze'deki Planı için 'Aceleniz Yok' Dedi

Trump'tan Gazze Planı Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki Filistinlilerin komşu ülkelere yerleştirilmesi ve bölgenin ABD tarafından devralınmasına yönelik planı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı İşiba Şigeru ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına bilgi veren Trump, "Bu konuda hiç acelemiz yok" dedi.

Acelenin Olmadığını Vurguladı

Gazze'deki Filistinlilerin Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelere yerleştirilmesi ve bölgenin devralınmasının nasıl gerçekleştirileceğine yönelik soruya yanıt veren Trump, "Şu anda bu konuda bir müzakere yok. Ancak hiçbir şey yapmak için acele etmeyeceğiz. Bu durum 50 yılı aşkın süredir devam ediyor. Biz sadece istikrar görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Askeri Müdahaleye Gerek Yok

Trump, Amerikan askerlerinin Gazze'ye konuşlandırılmasına gerek olmadığını belirterek, güvenlik açısından İsrail'in mevcut durumunun yeterli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Gazze'deki duruma yatırım yapacaklarını ve bölgenin kalkınması için çaba göstereceklerini ifade etti. Trump, "Orada (Gazze'de) biz bir yatırımcı olacağız" dedi.

Barış ve İstikrar Vurgusu

Filistinlilerin yaşadıkları bölgeye geri dönüp, 10 yıl sonra yeniden oradan ayrıldıklarını görmek istemediğini belirten Trump, yapacakları yatırımla Gazze'nin kalkınacağını ve amacının bölgeye barış ve istikrar getirmek olduğunu savundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı