ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklu yargılanırken ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein ile ilgili Büyük Jüri ifadelerinin "yayınlanmasını" talep ettiğini bildirdi.
Trump, son zamanlarda tekrar gündeme gelen Epstein davasına ilişkin Truth Social hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, "Adalet Bakanlığından Jeffrey Epstein ile ilgili tüm Büyük Jüri ifadelerini, yalnızca mahkeme onayına tabi olmak üzere yayınlamasını talep ettim." ifadelerini kullandı.
Epstein dosyalarında adının geçtiği iddialarına cevap veren Trump, mahkemenin "tam ve sarsılmaz bir onay vermesi durumunda bile" bu talebi ortaya atanlar için "hiçbir şeyin yeterli olmayacağı" değerlendirmesinde bulundu.
Ayrıca, Trump, bu konuda "radikal solcuları" hedef göstererek paylaşımını "Amerika'yı Yeniden Büyük Yap" (MAGA) sloganıyla tamamladı.
Trump'ın, Epstein’e doğum günü mektubu gönderdiği iddiasına dair salı günü Wall Street Journal gazetesinin haberi üzerine, gazetenin sahibi Rupert Murdoch’un "davada ifade vermesini sabırsızlıkla beklediğini" belirttiği belirtildi.
Trump, ayrıca İran'a düzenlenen saldırıda hedef alınan nükleer tesislerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Truth Social üzerinde yaptığı başka bir paylaşımda, "İran'daki üç nükleer tesis de tamamen yok edildi." ifadesini kullandı. Trump, bu tesislerin tekrar hizmete sokulmasının "yıllar alacağını" belirtti ve İran'ın yeniden bu tesisleri canlandırmak istemesi durumunda, mevcut yerlerini tercih etmek yerine, ayrı yeni yerler bulmasını tavsiye etti.