
ABD Başkanı Donald Trump, 2025 kasırga sezonundan sonra Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) ile ilgili önemli bir karar aldığını duyurdu. Beyaz Saray'da düzenlenen basın brifinginde, FEMA'nın aşamalı olarak kapatılacağını ve kurtarma çabalarının yükünün eyaletlere aktarılacağını belirtti.
Trump, yaptığı açıklamada, valilerin afet müdahalesine daha fazla sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini vurguladı. “Eğer üstesinden gelemeyeceklerse vali olmamaları gerekir” ifadesini kullanan Trump, bu değişiklikle birlikte acil durum fonlarının da federal kurumlardan ziyade doğrudan başkanlık ofisinden dağıtılacağını ekledi.
Trump, bu yeni sistemin “daha az” ve “doğrudan” para dağıtımına olanak tanıyacağını belirtti. Kasırga sezonu ise ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) verilerine göre, hazirandan kasım sonuna kadar sürmekte.