TRT spikeri Gülden Özel son yolculuğuna uğurlandı
Cenaze töreni
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) spikeri Gülden Özel için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine yakınları, meslektaşları ve temsilciler katıldı.
Törene, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Genel Müdür Yardımcısı Serhat Eroğlu, Özel'in ailesi ve çok sayıda çalışma arkadaşı bulundu. Cenaze namazının ardından merhumun naaşı Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.
Özgeçmiş ve mesleki miras
Gülden Özel, 1967'de Antakya'da doğdu ve 58 yaşında hayatını kaybetti. 1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra TRT'nin açtığı spikerlik sınavını kazanarak Ankara Radyosu'nda göreve başladı.
Daha sonra TRT Ankara Televizyonu'na geçen Özel, Akşama Doğru, Gide Gide GAP, Gündem, 45 Dakika ve Kahve Molası gibi çok sayıda programın ekran yüzü oldu. 1997-2012 yılları arasında haber spikerliği yapan Özel, bu süreçte TRT 2 Ana Haber Bülteni ile TRT 1 Sabah Haberleri'ni sundu.
Mesleki yaşamı boyunca genç spikerlerin yetişmesine katkıda bulunan Özel, aynı zamanda TRT Spor yorumcusu Lütfü Özel ile evli ve bir çocuk annesiydi.
Mirasın değerlendirilmesi
Uzun yıllara yayılan yayıncılık kariyeri ve yeni spikerlerin eğitilmesine verdiği önem, Gülden Özel'in TRT içindeki ve izleyici nezdindeki yerini güçlendirdi. Bugünkü tören, hem mesleki bir veda hem de Türk yayıncılık tarihine katkılarının anıldığı bir etkinlik olarak kayda geçti.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) spikeri Gülden Özel için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.