TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Ankara'da düzenlenecek etkinlikler için katılımcı çocukların Türkiye'ye gelişleri başladı. Bu kapsamda, Kuzey Makedonya ekibi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.
Şenliğin ana teması "Hayat, çocuklar gülünce güzel" olarak belirlendi. Kuzey Makedonya'nın Gostivar kentinden gelen 19 misafir çocuk, etkinliğe katılmak üzere Türkiye'ye ulaştı.
Öğrencilerden Salem Ramadani, Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve bu durumun kendisi için heyecan verici olduğunu belirterek, "Bu etkinlik çok güzel ve eğlenceli olacak. Farklı çocuklarla çok güzel dostluk kuracağıma inanıyorum. Bizim açımızdan ve sosyalleşme açısından çok güzel olacak," dedi.
Bir diğer öğrenci Ulviye Aydini ise etkinliğin eğlenceli ve güzel geçeceğini ifade etti.
Bu yıl düzenlenen şenliğe, toplamda 30 farklı ülkeden çocuklar katılım sağlayacak.
TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, ilk olarak 1979 yılında kutlandı. O tarihte beş ülkenin katıldığı etkinlik, zamanla daha geniş bir kitleye ulaşarak, çocukları buluşturan önemli bir organizasyon haline geldi.
Şenlik, 1979-2000 yılları arasında Ankara'da gerçekleştirildi; sonrasında ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya ve Gaziantep gibi Türkiye'nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmaya devam etti.
TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Ankara'da düzenlenecek etkinliklere katılacak çocuklar Türkiye'ye gelmeye başladı.
TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Ankara'da düzenlenecek etkinliklere katılacak çocuklar Türkiye'ye gelmeye başladı.