Trakya'nın Geleneksel Eğlencesi Pavli Panayırı Başladı

Pehlivanköy Panayırı, 114. kez kapılarını açtı. Eğlenceler ve yerel ürünlerin sergilendiği panayır 15 Eylül'e kadar sürecek.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 20:29

Trakya'nın Geleneksel Eğlencesi Pavli Panayırı Başladı

Trakya'nın Geleneksel Pavli Panayırı Başlıyor

Trakya'nın asırlık eğlencesi Pavli Panayırı, bu yıl 114. kez düzenleniyor. İlk olarak 1910 yılında Sultan II. Abdülhamit'in fermanıyla kurulan bu geleneksel etkinlik, Pehlivanköy'de Zübeyde Hanım Meydanı'nda açılış töreniyle başladı.

Panayırın Açılış Töreni

Açılış öncesi saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Mehter takımı ve bando ekipleri, katılımcılara coşkulu bir gösteri sundu.

Yetkililerin Mesajları

Kırklareli Valisi Birol Ekici, panayırların tarihî önemine dikkat çekerek, "Bu geleneksel etkinliklere sahip çıkmalıyız. Pavli Panayırı, Kırkpınar Yağlı Güreşleri kadar önemli bir yer tutuyor,” dedi. Ekici ayrıca, panayırı uluslararası seviyeye taşımak için çeşitli projeler geliştireceklerini belirterek, Balkanlar'daki diğer ülkeleri de davet etme niyetinde olduklarını ifade etti.

Pavli Panayırı'nın Önemi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise, panayırın yerel halkın kaynaşması ve ürettikleri ürünleri sergileyebilmeleri açısından kritik bir role sahip olduğunu dile getirdi. Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör de katılımcılara teşekkür ederek, etkinliğin bölge için kıymetini vurguladı.

Etkinlikler ve Eğlenceler

Kırklareli'nde Ergene Nehri kenarında düzenlenen panayırda, yerel lezzetler ve kıyafetlerin sergilendiği tezgahlar, aç

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı