Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye'nin en erkenci üzümü olarak bilinen Trakya İlkeren üzümünde hasat süreci başladı. Enstitüye ait bağlarda, sabahın erken saatlerinde işçiler, olgunlaşmış üzümleri özenle toplayarak kasalara dolduruyor. Toplanan üzümler, traktörlerle kent merkezindeki satış noktalarına ulaştırılıyor.
Enstitü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Trakya İlkeren üzümünün 1991 yılında ülke bağcılığına kazandırıldığını belirtti. Kiracı, bu üzüm çeşidinin erken hasat edilmesinin piyasa değerini artırdığını vurguladı.
Islah çalışmalarından sorumlu Dr. Onur Ergönül ise erkenciliğin önemine dikkat çekti. Trakya İlkeren üzümünün enstitü bağlarında yaklaşık 20 dekar bir alanda yetiştirildiğini ifade eden Ergönül, bu yıl için 40 ton üzüm rekoltesi beklediklerini belirtti.
Ergönül, Trakya İlkeren'in Türkiye ve dünyanın en erken olgunlaşan üzüm çeşitlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Siyah renkli ve çekirdekli olan bu çeşit, salkımları yaklaşık 600 gram ağırlığında ve oldukça verimli bir üründür. Piyasada üzüm bulunmayan dönemlerde bu çeşit sayesinde tüketicilere taze üzüm sunabiliyoruz," dedi.
Trakya İlkeren üzüm hasadının bir hafta sürmesi planlanıyor.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye'nin en erkenci üzümü olarak bilinen "Trakya İlkeren" üzümünün hasadına başlandı. Trakya İlkeren, enstitüye ait bağlarda sabah saatlerinde işçiler tarafından hasat ediliyor.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye'nin en erkenci üzümü olarak bilinen "Trakya İlkeren" üzümünün hasadına başlandı. Trakya İlkeren, enstitüye ait bağlarda sabah saatlerinde işçiler tarafından hasat ediliyor.