Traktörüyle tarlaya çağrı yazdı: Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun

Fotoğrafçı Burak Tunçkol, 45 dönümlük tarlaya traktörle 'Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun' yazdı; çağrı İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldı.

Yayın Tarihi: 14.07.2026 16:42
Güncelleme Tarihi: 14.07.2026 16:56

Traktörüyle tarlaya çağrı yazdı: Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun

Traktörüyle tarlaya çağrı yazdı: Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde yaşayan fotoğraf sanatçısı Burak Tunçkol, traktörüne bağladığı pullukla işlediği 45 dönümlük tarlaya 'Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun' yazısını yazarak dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Çalışmanın içeriği ve hedefi

Tunçkol, tarlaya yazdığı mesajla hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hem de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Çalışmanın amacı, Azerbaycanlı Şehit Tümgeneral Polad Haşimov adına anı ve eğitim amaçlı müzelerin kurulması talebini kamuoyuna duyurmaktı.

'Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun' yazısıyla Tunçkol, hem iki başkentte müze kurulmasını rica ettiğini hem de Haşimov'un hatırasının yaşatılmasını hedeflediğini belirtti.

Polad Haşimov'un anısı ve gerekçe

Azerbaycanlı Şehit Tümgeneral Polad Haşimov, 14 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan'ın saldırısında 11 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Haşimov'un şehadetinin ardından başlayan ve 44 gün süren Karabağ Savaşı Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanmış, Karabağ yeniden Azerbaycan'ın kontrolüne geçmişti. Haşimov, savaşın sembol isimlerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Ziyaretler ve sergilenen eşyalar

Tunçkol, dört kez Azerbaycan'a gittiğini ve her ziyaretinde Sumgayıt'taki Polad Haşimov'un evini ziyaret ettiğini söyledi. Tunçkol, Haşimov'a ait fotoğrafların, kıyafetlerin ve madalyaların küçük bir odada sergilendiğini belirterek daha geniş kapsamlı bir müzenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Tunçkol, kurulacak müzeler sayesinde hem farklı ülkelerden gelenlerin Polad Haşimov'u tanıyacağını hem de çocukların onu örnek alarak geleceğin 'Polad Haşimov'larını yetiştirebileceğini ifade etti.

FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, TRAKTÖRÜNE BAĞLADIĞI PULLUKLA 45 DÖNÜMLÜK TARLAYA "BAKÜ’DE...

FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, TRAKTÖRÜNE BAĞLADIĞI PULLUKLA 45 DÖNÜMLÜK TARLAYA "BAKÜ’DE, ANKARA’DA POLAD HAŞİMOV MÜZESİ OLSUN" YAZISI YAZARAK AZERBAYCANLI ŞEHİT TÜMGENERAL POLAD HAŞİMOV ADINA MÜZE YAPILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU.

FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, TRAKTÖRÜNE BAĞLADIĞI PULLUKLA 45 DÖNÜMLÜK TARLAYA "BAKÜ’DE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.