Traktörüyle tarlaya çağrı yazdı: Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde yaşayan fotoğraf sanatçısı Burak Tunçkol, traktörüne bağladığı pullukla işlediği 45 dönümlük tarlaya 'Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun' yazısını yazarak dikkat çeken bir çağrıda bulundu.
Çalışmanın içeriği ve hedefi
Tunçkol, tarlaya yazdığı mesajla hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hem de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Çalışmanın amacı, Azerbaycanlı Şehit Tümgeneral Polad Haşimov adına anı ve eğitim amaçlı müzelerin kurulması talebini kamuoyuna duyurmaktı.
'Bakü'de, Ankara'da Polad Haşimov müzesi olsun' yazısıyla Tunçkol, hem iki başkentte müze kurulmasını rica ettiğini hem de Haşimov'un hatırasının yaşatılmasını hedeflediğini belirtti.
Polad Haşimov'un anısı ve gerekçe
Azerbaycanlı Şehit Tümgeneral Polad Haşimov, 14 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan'ın saldırısında 11 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Haşimov'un şehadetinin ardından başlayan ve 44 gün süren Karabağ Savaşı Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanmış, Karabağ yeniden Azerbaycan'ın kontrolüne geçmişti. Haşimov, savaşın sembol isimlerinden biri olarak hafızalara kazındı.
Ziyaretler ve sergilenen eşyalar
Tunçkol, dört kez Azerbaycan'a gittiğini ve her ziyaretinde Sumgayıt'taki Polad Haşimov'un evini ziyaret ettiğini söyledi. Tunçkol, Haşimov'a ait fotoğrafların, kıyafetlerin ve madalyaların küçük bir odada sergilendiğini belirterek daha geniş kapsamlı bir müzenin gerekliliğine vurgu yaptı.
Tunçkol, kurulacak müzeler sayesinde hem farklı ülkelerden gelenlerin Polad Haşimov'u tanıyacağını hem de çocukların onu örnek alarak geleceğin 'Polad Haşimov'larını yetiştirebileceğini ifade etti.
FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, TRAKTÖRÜNE BAĞLADIĞI PULLUKLA 45 DÖNÜMLÜK TARLAYA "BAKÜ’DE, ANKARA’DA POLAD HAŞİMOV MÜZESİ OLSUN" YAZISI YAZARAK AZERBAYCANLI ŞEHİT TÜMGENERAL POLAD HAŞİMOV ADINA MÜZE YAPILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU.