günlük rutini ve fedakarlığı:
71 yaşındaki eski sporcu Muhuttin Koldaş, Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Göllüce Mahallesi'nde çocuklar için yürüttüğü gönüllü çalışmayla dikkat çekiyor. Her antrenman öncesi kendi traktörüyle yola çıkan Koldaş, öğrencilerini evlerinden tek tek alıp köyün halı sahasına götürüyor ve antrenmanların ardından yine evlerine bırakıyor.
Koldaş, bu hizmeti yerine getirirken hiçbir maddi karşılık talep etmiyor; amaç olarak çocukların spora erişimini ve sportif olarak gelişimini gösteriyor. İlerleyen yaşına rağmen düzenli ulaşım sağlayarak antrenmanlara devam etmelerini mümkün kılıyor.
antrenman ve eğitim yaklaşımı:
Deneyimli bir sporcu kimliğiyle çalışan Koldaş, çocuklara temel teknikler, disiplin ve takım ruhunu aşılamaya odaklanıyor. Eğitimler köyün halı sahasında gerçekleştiriliyor ve katılan tüm çocuklara eşit davranılıyor; ayrım yapılmıyor.
Öğrencileri arasında ünlü isimlerin çocuklarının da bulunduğu belirtiliyor; bu isimler arasında Burcu Kara ve Fırat Doğu Parlak'ın çocukları yer alıyor. Koldaş, herkesin aynı sevgi ve özenle karşılandığını vurguluyor.
köydeki karşılığı ve sürdürülebilirliği:
Koldaş’ın fedakâr çalışması köy halkı tarafından takdirle karşılanıyor; aileler çocuklarının düzenli spor yapabilmesinden memnun. Bu çaba, küçük yerleşim yerlerinde spor kültürünün canlı tutulmasına ve çocukların sosyal gelişimine katkı sağlıyor.
Uzun vadede benzer girişimlerin devamı, yerel kaynakların ve gönüllü desteğin birleşmesiyle mümkün görünüyor. Koldaş’ın örnek adımı, sporu erişilebilir kılmanın ve toplum temelli eğitim modellerinin önemini ortaya koyuyor.
BURSA’NIN İZNİK İLÇESİNE BAĞLI GÖLLÜCE MAHALLESİ’NDE YAŞAYAN 71 YAŞINDAKİ ESKİ SPORCU MUHUTTİN KOLDAŞ, ÇOCUKLARA OLAN SEVGİSİ VE SPORA DUYDUĞU TUTKUYLA ÖRNEK BİR FEDAKARLIĞA İMZA ATIYOR. KENDİ TRAKTÖRÜYLE ÖĞRENCİLERİNİ EVLERİNDEN ALIP KÖYÜN HALI SAHASINA GÖTÜREN KOLDAŞ, HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMEDEN ÇOCUKLARA SPOR EĞİTİMİ VERİYOR. ÖĞRENCİLERİ ARASINDA ÜNLÜ OYUNCU BURCU KARA İLE YÖNETMEN FIRAT DOĞU PARLAK’IN ÇOCUKLARI DA BULUNUYOR.