Temmuz ayı trafik kazaları
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Temmuz Ayı Trafik İstatistik Bültenine göre, Burdur'da polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde temmuz ayında toplam 303 trafik kazası kaydedildi. Bu kazaların 175'i ölümlü-yaralamalı, 128'i ise maddi hasarlı olarak sınıflandı. Temmuz ayındaki kazalarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 278 kişi yaralandı.
Ayrıntılı dağılım ve oranlar:
Kayıtlara göre temmuz kazalarının yaklaşık %57,8'i ölümlü veya yaralamalı nitelikte gerçekleşti; geri kalan %42,2'si maddi hasarlı olarak kaydedildi. Temmuz ayındaki ağır sonuçlu olayların sayısı ve yaralanma düzeyi, yerel trafik güvenliği önlemlerinin ve denetimlerin önemini bir kez daha gösteriyor.
Ocak–temmuz 2026 dönemi bilançosu:
Yılın ilk yedi ayında Burdur'da polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde toplam 901 ölümlü-yaralamalı ve 660 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu dönemde trafik kazalarında toplam 47 kişi hayatını kaybederken, 1.453 kişi yaralandı. Verilerden yapılan basit hesaplamaya göre, ocak–temmuz dönemindeki ortalama aylık kaza sayısı yaklaşık 223, ortalama aylık can kaybı ise yaklaşık 6,7 olarak hesaplanıyor.
Bülten, Burdur'daki trafik güvenliği tablosunu rakamlarla ortaya koyarken, yetkililerin önlem ve denetim çalışmalarına dair değerlendirmeler için de temel oluşturuyor.
BURDUR'DA TEMMUZ AYINDA POLİS VE JANDARMA SORUMLULUK BÖLGELERİNDE MEYDANA GELEN 303 TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 278 KİŞİ YARALANDI.