
Trabzonspor Başkanı Doğan'dan 19 Yaş Altı Takımına Övgü
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, 19 yaş altı takımının UEFA Gençlik Ligi'nde gösterdiği etkileyici performans nedeniyle oyuncuları ve teknik ekibi kutladı. Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, bu başarıların kulübün vizyonunu ve altyapıya verilen önemi yansıttığını belirtti.
Altyapıya Verilen Önem
Ertuğrul Doğan, "19 yaş altı takımımızın UEFA Gençlik Ligi’nde sergilediği cesur ve kendine yakışır performans, hepimizi gururlandırdı. Bu başarıda emeği geçen tüm gençlerimizi, teknik ekibimizi ve kulüp çalışanlarımızı yürekten kutluyorum.” dedi.
Trabzonspor'un Geleceği
Doğan, altyapının Trabzonspor için bir "seçenek değil, karakter meselesi" olduğunu vurgulayarak, genç yeteneklerin kulübün geleceği için önemli bir unsur olduğunu ifade etti. Ayrıca, takımın Juventus, Atalanta ve Inter gibi köklü rakiplere karşı elde ettiği zaferlerin gençlerin potansiyelini kanıtladığını kaydetti.
Türk Futbolu İçin Bir Ders
Doğan, turnuvanın Türk futbolu açısından önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin genç oyunculara şans verdiğini dile getirdi. "Bu turnuva, Türk futbolunun geleceğini düşünen herkes için bir ders niteliğinde." diyen Doğan, genç yeteneklerin yeterince şans bulamadığını ve bu durumun değişmesi gerektiğini açıkladı.
Geleceğe Umutla Bakmak
Son olarak, Trabzonspor'un altyapısını güçlendirmeye devam edeceğini ve gençlere alan açmanın futbol federasyonunun sorumlulukları arasında yer aldığını belirten Doğan, kulübün genç yetenekleri koruma ve geliştirme konusunda kararlılığını yineledi. "Futbolda gerçek devrimler, kağıt üstünde değil, sahada yapılır." diyerek, Trabzonspor'un bu devrimi başlatmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.