DOLAR
42,6 -0,01%
EURO
50,19 -0,78%
ALTIN
5.856,56 -1,06%
BITCOIN
3.835.136,75 2,56%

Trabzon'da balık tezgahlarında mezgit ve istavrit ön planda

Trabzon'da mezgit kilogramı 150, istavrit 100 liradan satılıyor; hamsi tezgahlarda görünmeye başladı, fiyatlar genel olarak geçen yıl seviyelerinde.

Yayın Tarihi: 07.09.2025 13:40
Güncelleme Tarihi: 07.09.2025 13:44

Trabzon'da balık tezgahlarında mezgit ve istavrit ön planda

Trabzon'da balık tezgahlarında mezgit ve istavrit ön planda

Trabzon'da hafta sonu balık tezgahlarını mezgit ve istavrit süsledi. Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisinde yer alan tezgahlarda istavrit ve mezgitin yanı sıra barbun, levrek, somon, çipura, kefal, çinakop, palamut ve hamsi satışa sunuluyor.

Fiyatlar ve ürün durumu

Tezgahlarda rağbet gören türler arasında mezgit kilogramı 150 lira ve istavrit 100 lira olarak öne çıkıyor. Diğer fiyatlar satıcıların verdiği bilgilere göre şöyle: hamsi 250 lira, somonun fiyatı 250 liradan 200 liraya düştü, levrek ise 450 liradan 400 liraya geriledi.

Balıkçılardan gelen değerlendirmeler, sezonun ilk haftasının hareketli geçtiği ve ilerleyen dönemde ürün çeşitliliği ile miktarın artacağı yönünde. Satıcılar şu an için özellikle hamsi beklentisinin ön planda olduğunu belirtiyor.

Tüccarların değerlendirmesi

Balıkçı Ahmet Çoğalmış sezonun ilk haftasının hareketli geçtiğini aktararak, Genelde tüm balıklar az da olsa çıkıyor. 150 lira mezgit, 100 lira istavrit, 250 lira hamsi, somon 250 liradan 200 liraya düştü. Levrek 450 liradan 400'e düştü. Şu an tek beklentimiz hamsi. Göstergelere göre de bu sene hamsi bol olacak. ifadelerini kullandı.

İbrahim Usta da sezon hareketliliğinden memnun olduklarını belirtti ve Karadeniz'in vazgeçilmezi hamsinin 3 gündür tezgahlarda yerini almaya başladığını vurguladı. Usta, İstavrit geçen sene de 100 liraydı, bu sene de 100 lira. Hamsinin fiyatı da yavaş yavaş düşer. Hamsi bolluğu olacak diye düşünüyoruz. sözleriyle beklentilerini paylaştı.

Tüketici görüşü

Vatandaşlardan Asiye Kadı fiyatların uygun olduğunu belirterek balık tüketimine önem verdiklerini kaydetti. Genel kanı, şu anki fiyatların geçen yılki seviyelere yakın olduğu yönünde.

Satıcılar ve tüketiciler, sezon ilerledikçe hem çeşit hem miktar bakımından tezgahlarda artış bekliyor.

Trabzon'da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 150, istavritin ise 100 liradan...

Trabzon'da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 150, istavritin ise 100 liradan satılıyor.

Trabzon'da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 150, istavritin ise 100 liradan...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı