Tosya'da talaş silosunda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü

Tosya'da süt fabrikasına ait talaş silosunda çıkan yangın, Tosya Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü; soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 19:04
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 19:06

Tosya'da talaş silosunda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü

Tosya'da süt fabrikasında yangın

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Karşıyaka Mahallesi Akçakavak mevkiinde bulunan bir süt fabrikasında, kazan dairesinin yanında yer alan talaş silosunda yangın çıktı. Yangın, bilinmeyen bir sebeple başladı ve kısa sürede siloyu sardı.

Müdahale ve söndürme:

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. İtfaiyenin hızlı çalışmasıyla alevler kontrol altına alındı ve yangın söndürüldü; olay sırasında can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Olay yerinde inceleme başlatıldı:

Yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutuna ilişkin resmi inceleme başlatıldı. Fabrika yetkilileri ve itfaiye ekipleri tarafından yürütülecek soruşturma, yangının nedenini ve olay anındaki koşulları aydınlatmayı amaçlıyor.

Yetkililer, benzer tesislerde talaş ve benzeri yanıcı maddelerin depolanmasına dair önlemlerin önemine dikkat çekerken, olayla ilgili bilgilendirmenin soruşturma sonuçları doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

KASTAMONU’NUN TOSYA İLÇESİNDE SÜT FABRİKASINA AİT TALAŞ SİLOSUNDA ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE...

KASTAMONU’NUN TOSYA İLÇESİNDE SÜT FABRİKASINA AİT TALAŞ SİLOSUNDA ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ SONRASI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.