Tortum’da buzullarda dana kurtarma operasyonu

Erzurum'un Tortum ilçesi Şenyurt yaylasında buzullar arasına düşen dana, Emrah Atalay ve vatandaşların traktör ve halatla yürüttüğü operasyonla kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 09:18
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 09:48

Tortum’da buzullarda dana kurtarma operasyonu

Tortum’da buzullarda dana kurtarma operasyonu

Kurtarma operasyonu

Erzurum’un Tortum ilçesinde, 3 bin rakımlı Şenyurt yaylasında meraya çıkarılan büyükbaş hayvanlardan biri buzulların arasına kayarak dev bir çukura düştü.

Danayı düştüğü uçurumdan kurtarmak için Emrah Atalay ve arkadaşları seferber oldu. Vatandaşlar, traktör yardımıyla halat bağlayarak uzun uğraşlar sonucu danayı çıkarmayı başardı.

Kurtarılan dana daha sonra sürüyle birlikte bölgeden uzaklaştırıldı. Operasyon, bölge halkının hızlı müdahalesi ve koordineli çalışması sayesinde başarılı oldu.

Olay, yüksek irtifalı yaylalarda buzullar ve yarıkların hayvancılık bakımından oluşturduğu riskleri bir kez daha gösterdi.

ERZURUM’UN TORTUM İLÇESİNDE BUZULLARIN ARASINA DÜŞEN DANA VATANDAŞLARIN YOĞUN ÇABASIYLA...

ERZURUM’UN TORTUM İLÇESİNDE BUZULLARIN ARASINA DÜŞEN DANA VATANDAŞLARIN YOĞUN ÇABASIYLA KURTARILABİLDİ.

ERZURUM’UN TORTUM İLÇESİNDE BUZULLARIN ARASINA DÜŞEN DANA VATANDAŞLARIN YOĞUN ÇABASIYLA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.