Topraktan Sofraya Pancarın Zarafeti: AİÇÜ Öğrencileri 20 Pancardan Ürün Sergiledi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Ağrı Şeker Fabrikası iş birliğiyle düzenlenen "Topraktan Sofraya Pancarın Zarafeti" etkinliğinde, öğrencilerin şeker pancarından elde ettiği 20 çeşit yiyecek topluluğa sunuldu.
Etkinlik ve sunum detayları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte bölüm öğrencileri, şeker pancarını farklı formlarda işleyerek hazırladıkları ürünleri tanıttı. Sunumlar, hem üretim süreçlerini göstermeye hem de yöresel hammaddelerin katma değere dönüştürülmesine vurgu yaptı.
Katılımcılar ve değerlendirme
Etkinliğe AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. İlhami Gülçin, öğrencilerin gastronomi alanındaki yenilikçi yaklaşımlarını takdir ettiğini belirterek bu tür uygulamaların üretim süreçlerinin anlaşılması ve yöresel hammaddelerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi açısından önemine dikkat çekti.
Rektör Prof. Dr. Gülçin, etkinlikte görev alan ve sunum yapan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencilerini tebrik etti ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
AĞRI'DA "TOPRAKTAN SOFRAYA PANCARIN ZARAFETİ" ETKİNLİĞİNDE ŞEKER PANCARINDAN ELDE EDİLEN 20 ÇEŞİT ÜRÜNÜN SUNUMU YAPILDI