Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Toplu taşımaya 4 TL'lik mecburiyet zammı daha! Sabah 09.00'da başlıyor

Yeni yıl zamları etkisini göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda akaryakıt gibi bir çok kalemdeki artışın sebebi olarak taşıma ücretlerine bir zam daha geldi.

Yayın Tarihi: 19.02.2024 08:45
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 08:45

Toplu taşımaya 4 TL'lik mecburiyet zammı daha! Sabah 09.00'da başlıyor

Yeni yıl sonrasında ülke genelinde bir çok ürün ve hizmete zam yapıldı. Yapılan zamlar arasında akaryakıt fiyatlarına zam her kalemi farklı şekilde etkilerken özellikle taşıma ve ulaşım sektöründe hareketlenmeye mahal vemeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay İstanbul ve Ankara'da ulaşım, taksi ücreti ve servislere yapılan zamlar, ülke geneline yayılmaya devam ediyor. Son bir zam haberi de Trabzon'dan geldi. Trabzon'da toplu taşıma ücretlerine zam geldiği ve bugün sabah mesai saati başlangıcı itibari ile 3,5- 4 TL arasında artış uygulamasının başlayacağı belirtildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada dolmuş otobüs gibi toplu taşıma ücretlerine yapılan zam açıklandı. Ulaşım hizmetlerini ilgilendiren kalemlerdeki fiyatların artışının devam etmesi sebebiyle, toplu taşıma hizmetine zam kararı verildi. 

tl

Dolmuş ve otobüsler bu sabah itibarıyla yeni tarifeye göre hizmet vermeye başladı. Ulaşımda yapılan ara zam kararının sebebi ise mevcut fiyatların giderleri karşılamaması olarak gösterildi. Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı geçtiğimiz gün düzenlendi. Düzenlenen toplantı sonrasında kamuoyuna bilgi verildi. 

OTOBÜS FİYATLARINA ZAM

Açıklanan yeni fiyat tarifesinde şehir içi toplu taşımada indi bindi fiyatı 14,5'ye yükselirken, indirimli indi bindi fiyatı ise 11.30 lira oldu. Öğrenci tarifesi 7 lira olarak uygulanmaya başlayacak. Düzenlenen UKOME toplantısı sonrasında alınan kararlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yer aldı. Fiyat tarifesi belediye tarafından güncellenirken de plakalı dolmuşların fiyatı 4 lira artış ile 18 liraya, öğrenci ise 13 liraya dayandı. Belediyeye ait Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile birlikte dolmuşlarda uygulanacak zam tarifesinin bu sabah itibarıyla hizmete geçmeye başlayacağı belirtildi.