Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Şimşek açıkladı! En az iki konutu olana dev vergi geliyor

2024 yılında konut piyasasına ilişkin bir çok düzenleme yapılacağı Bakan Şimşek tarafından açıklandı.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 15:53
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 15:53

Bakan Şimşek açıkladı! En az iki konutu olana dev vergi geliyor

2024 yılına girilmesi itibari ile konut piyasasında da birçok değişiklikler yapılması planlanıyor. Yapılan düzenlemeler birden fazla evi olan bireyi yakından ilgilendireceğe benziyor. Birden fazla konutu bulunan kişilere yeni bir vergi düzenlemesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ocak ayı itibarıyla konut sektörü ile de alakalı gelişmeler yaşanacak. Birden fazla evi olan vatandaşlar için yapılan çalışmalarda yeni bir vergi düzenlemesi olacağı bildirilmiş bulunuyor.

KONUT SAHİPLERİNE YENİ DÜZENLEME

Düzenlenen bu vergi kapsamında 2. evlerin vergi ödemesinin daha yüksek oranda yapılacağı bildiriliyor. Birden fazla konut sahibi olan vatandaşı yakından ilgilendiren düzenleme yapılmasındaki amacın ev fiyatlarındaki artışı dengeye sokmak, talebi azaltarak Arzı yükseltmek olduğu bildirilmiş bulunuyor.

Öte yandan evin değerine göre verginin belirleneceği açıklanırken yüksek fiyatlı konut sahiplerinin bu durumdan fazla etkileneceği ortaya çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son açıklama kapsamında 2. evi olana ve iki evinden pahalı olana yüksek oranda vergi düzenlemesi yapılacağı bildirilmiş bulunuyor.

2. EVİ OLANA YÜKSEK VERGİ

Bakan Şimşek, piyasaya ilişkin birçok değerlendirmede bulunurken 2024 yılı itibariyle yapılacaklar listesini de açıkladı. Bu kapsamda en büyük düzenleme konut sektörüne gelecek. Konut sektöründeki arz talep dengesinin düzenlenmesi ve fiyat istikrarının sağlanması adına bu çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Kiralara uygulanan zam sınırı ile alaklı da açıklama yapan Bakan Şimşek, yüzde 25 sınırının 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ereceğini açıklarken, sonrasında devam etmeyeceğini bildirmiş bulunuyor.