Tomarza'da alımlar devam ediyor:
Kayseri'nin tarım merkezlerinden Tomarza ilçesinde hasatla birlikte TMO buğday ve arpa alımlarına aralıksız devam ediyor. 22 Temmuz'da başlayan alımlar, üreticilerin teslimleri sona erene ve ilçedeki hasat tamamlanana kadar sürecek şekilde planlandı.
Randevu ve kabul süreci:
Alımlar, randevu sistemi kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu yöntem sayesinde alım merkezlerinde yoğunluk azaltılıyor ve üreticiler işlemlerini daha hızlı tamamlayabiliyor. Ürünler kabul öncesinde kalite ve teknik kriterler doğrultusunda ayrıntılı kontrollerden geçiriliyor; uygun bulunan hububatlar TMO depolarına sevk edilerek muhafaza altına alınıyor.
Fiyatlar ve kalite şartları:
Fiyatlandırma ürün cinsine ve kaliteye göre farklılaşıyor. Yemlik buğday için kilogram başına 14,50 TL temel fiyat uygulanırken, kalite kriterlerini karşılayan ekmeklik buğdaylarda fiyatlar 16,50 TL'ye kadar çıkabiliyor. Arpa alımlarında temel fiyat 12,75 TL olarak belirlenmiş olup, şartları sağlayan ürünler 13 TL'den alınabiliyor.
Yetkililer, depolarda diğer ürünlerin kalitesini korumak amacıyla nem oranı %17'nin üzerinde olan hububatların kabul edilmediğini vurguluyor. Bu nedenle üreticilerin teslim öncesinde gerekli kurutma işlemlerini tamamlamaları önem taşıyor. Tomarza'daki hasat devam ederken TMO'nun önümüzdeki günlerde de alımlarını sürdüreceği bildirildi.
KAYSERİ’NİN ÖNEMLİ TARIM MERKEZLERİNDEN OLAN TOMARZA İLÇESİNDE HUBUBAT HASADININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO), ÜRETİCİLERDEN BUĞDAY VE ARPA ALIMLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.