Tokat Turhal’da Taşkın Tedbirleri Sonrası Esnaf Kepenkleri Yeniden Açtı
Geniş çaplı önlemler alındı, kademeli normalleşme başladı
Tokat’ın Turhal ilçesinde, valiliğin 18 Mayıs Pazartesi tarihli taşkın uyarıları sonrasında yürürlüğe konan tedbirlerin ardından hayatın kademeli olarak normale dönmeye başladığı gözlendi. Riskli bölgelerdeki tahliyeler ve alınan önlemler, ilçede günlük yaşamın kontrollü biçimde yeniden başlamasına zemin hazırladı.
Tahliyeler ve alınan önlemler
Yetkililerce riskli ilan edilen alanlarda 15 mahalle ile 7 köy tahliye edilmiş, yaklaşık 4 bin hanede yaşayan 15 bin vatandaş güvenli bölgelere sevk edilmişti. Özellikle Yeşilırmak kıyısında bulunan iş yerleri, olası taşkın riskine karşı 20 Mayıs tarihinde kepenklerini kapatarak faaliyetlerine ara vermişti.
Esnaf yeniden işbaşı yapıyor
İlçede alınan tedbirler ve esnaf odalarının bilgilendirmesi sonrası birçok işletme yeniden açıldı. Bazı dükkanlarda temizlik ve ürün yerleştirme çalışmaları sürerken, giyim mağazalarında vitrin düzenlemeleri ve yiyecek işletmelerinde hazırlıklar gözlemlendi. Bu adımlar, ekonomik faaliyetlerin kontrollü olarak yeniden canlanmasını amaçlıyor.
Ekiplerin çalışmaları ve vatandaşların tepkisi
İlçe genelinde ekiplerin taşkın riskine karşı yürüttüğü çalışmaların devam ettiği bildirildi. Vatandaşlar ise yaşanan sürecin ardından kontrollü bir şekilde günlük yaşama dönmenin memnuniyetini ifade etti. Yetkililer, önlemlerin tamamen kalkmadığını ve gelişmelerin takip edildiğini vurguluyor.
Not: Haberde yer alan kurum adları, tarihler ve sayısal veriler korunarak aktarılmıştır.
Taşkın uyarısı verilen Turhal'da hayat normale döndü