Tokat’ta miras tartışması: Zihni Cankurtaran’ın öldürülmesiyle ilgili oğlu M.C. gözaltında

Tokat'ta miras anlaşmazlığı iddiasıyla Zihni Cankurtaran’ın öldürüldüğü; oğlu M.C. gözaltına alındı, cesedin site deposuna gömüldüğü öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 10.01.2026 12:04
Güncelleme Tarihi: 10.01.2026 12:04

Tokat’ta miras tartışması: Zihni Cankurtaran’ın öldürülmesiyle ilgili oğlu M.C. gözaltında

Tokat’ta miras tartışması: Zihni Cankurtaran’ın öldürülmesiyle ilgili oğlu M.C. gözaltında

Olayın ayrıntıları

Edinilen bilgilere göre, Yunanistan’dan bir süre önce memleketi Tokat’a dönen Zihni Cankurtaran ile oğlu M.C. arasında, miras kaynaklı bir anlaşmazlık yaşandı. İddiaya göre tartışma büyüdü ve M.C., babası Zihni Cankurtaran’ı baltayla öldürdü.

Olayın devamında, şüphelinin öldürdüğü babasının cansız bedenini Topçam Mahallesi Ahi Evleri Sitesi’nde bulunan site havuzunun yanındaki depo bölümüne gömdüğü ve cesedin üzerini kireçle örterek gizlemeye çalıştığı ileri sürüldü.

İhbar, gözaltı ve soruşturma

Bursa’da yaşayan kızlarının, babalarından uzun süre haber alamamaları üzerine durumu polise bildirmesiyle olay gündeme geldi. İhbar üzerine Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı ve M.C. gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde cinayeti anlattığı iddia edildi.

Cenaze ve soruşturmanın güncel durumu

Savcılık incelemesinin ardından Zihni Cankurtaran’ın cenazesi Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi işlemlerinin ardından cenazenin morgda bekletildiği, yetkililerin aktardığına göre henüz cenazeyi teslim almak için herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi.

Haberde yer alan diğer bir unsur olarak, M.C.’nin 26 yaşındaki oğluna da Zihni ismini verdiği öğrenildi. Olayla ilgili, M.C. haricinde 5 kişinin daha soruşturma kapsamında olduğu ve çalışmaların çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Yetkililer soruşturmanın devam ettiğini ve olayla ilgili elde edilen bulguların titizlikle değerlendirildiğini açıkladı.

Oğluna ismini verdiği babasını baltayla öldürdü

Oğluna ismini verdiği babasını baltayla öldürdü

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.