Tokat’ta Halk Ekmek büfe ağı 6’dan 11’e genişledi
Tokat Belediyesi, ekonomik ekmeğe erişimi kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü Halk Ekmek hizmetini şehir geneline yaymaya devam etti. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda mevcut büfeler yenilenirken, 5 ayrı mahallede yeni büfeler hizmete alındı ve büfe sayısı 6’dan 11’e yükseltildi.
Mevcut büfelerin yenilenmesi
Belediye ekipleri, daha önce kullanılan küçük halk ekmek büfelerini, vatandaşların daha rahat hizmet alabileceği şekilde büyük, modern ve kullanışlı yeni büfelerle değiştirdi. Yenileme çalışmalarıyla hizmet kalitesinin artırılması ve satış noktalarının kullanım kolaylığının sağlanması hedeflendi.
Yeni hizmet noktaları
Yeni büfeler, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde kuruldu. Montajı tamamlanan noktalar şunlar:
Doğukent Mahallesi 2. Etap TOKİ Konutları, Esentepe Mahallesi Atatürk Caddesi, Yeşilırmak Mahallesi Çağgölü Caddesi, Karşıyaka Mahallesi Geksi Caddesi ve Büyükbeybağı Mahallesi Sermet Doğan Koç Parkı bölgesi. Bu yeni noktalarla birlikte şehir genelinde Halk Ekmek hizmetine erişim genişletildi.
Başkan Yazıcıoğlu’nun değerlendirmesi
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Halk Ekmek hizmetinin sosyal belediyeciliğin önemli adımlarından biri olduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu şu ifadeleri kullandı: "Hemşehrilerimizin temel gıda ihtiyacına uygun fiyatlarla ulaşabilmesi bizim için büyük önem taşıyor. Göreve geldiğimizde 6 noktada sunduğumuz Halk Ekmek hizmetini yaptığımız çalışmalarla 11 noktaya çıkardık. Halk Ekmek Fabrikamızda ürettiğimiz ekmeği bugün çok daha geniş bir kesime ulaştırmış olacağız. Sosyal dayanışmayı güçlendirdiğimiz ve üretken belediyeciliği sahada hissettirdiğimiz çalışmalarımıza, Tokat’ımızın her mahallesine değer katacak projeler üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni Halk Ekmek büfelerimizin mahallelerimize, Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum".
TOKAT (İHA) - TOKAT BELEDİYESİ, HALK EKMEK BÜFE SAYISINI 6’DAN 11’E ÇIKARARAK UYGUN FİYATLI EKMEĞE ERİŞİMİ ŞEHİR GENELİNDE DAHA DA KOLAYLAŞTIRDI.