DOLAR
42,71 -0,03%
EURO
50,12 -0,04%
ALTIN
5.936,06 -0,29%
BITCOIN
3.721.965,18 0,58%

Tokat'ta 12 Yıl Önceki Bebek Cesedi Vaka Failleri Gözaltına Alındı

Tokat'ta 12 yıl önce çöplükte bulunan bebek cesediyle ilgili DNA analizi sonrası iki kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 06.08.2025 16:15
Güncelleme Tarihi: 06.08.2025 16:15

Tokat'ta 12 Yıl Önceki Bebek Cesedi Vaka Failleri Gözaltına Alındı

Tokat'ta, 12 yıl önce çöplükte bir poşet içinde bulunan bebek cesediyle ilgili yürütülen yeni soruşturma kapsamında, DNA testleri neticesinde bebeğin anne ve babası olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 2013 yılında Yeniyurt Mahallesi yakınlarında bulunan bebek cesediyle ilgili yeniden çalışma başlattı. Yapılan analizlerde H.K. ve Ç.K. isimli şahısların, çöpte bulunan bebeğin anne ve babası oldukları tespit edildi.

Niksar ilçesinde yaşayan bu iki kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, Tokat'a getirilerek emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hatırlanacağı üzere, 2 Ağustos 2013 tarihinde, çöpler arasında plastik ayrım yapan bir kişi, poşet içinde bebek cesedi bulmuştu. Bulunan ceset, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırılmış ve ardından toprağa verilmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı