Tokat Belediyesi 23 Lisede YKS Adaylarına Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi Desteği

Tokat Belediyesi, kent merkezindeki 23 lisede düzenlediği seminerlerle YKS adaylarına sınav kaygısı, stres yönetimi, zaman ve odaklanma teknikleri öğretti.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 10:21
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 10:25

Tokat Belediyesi 23 Lisede YKS Adaylarına Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi Desteği

Tokat Belediyesi 23 Lisede YKS Adaylarına Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi Desteği

Tokat Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik olarak kent merkezindeki 23 lisede "Sınav kaygısı ve stres yönetimi" başlıklı seminerler düzenledi. Programın amacı, öğrencilerin sınav sürecini daha sağlıklı ve bilinçli geçirebilmelerine katkı sağlamaktı.

Seminerlerin içeriği ve yaklaşımı

Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen oturumlarda sınavın psikolojik boyutu ön plana çıkarıldı. Katılımcılara, sınav öncesi psikolojik destek sunmanın yanı sıra sınav performansını olumlu etkileyecek yöntemler aktarıldı. Seminerlerde öne çıkan başlıklar arasında zaman yönetimi, sınav anında dikkat ve odaklanma teknikleri, stresin kontrol altına alınması ve kaygının başarıya dönüştürülmesi yer aldı.

Program, hem bilgi aktarımı hem de uygulamalı yaklaşımlarla öğrencilerin sınav kaygısını azaltmaya ve motivasyonlarını güçlendirmeye yönelik hazırlandı. Seminerlere gösterilen yoğun ilgi, gençlerin böyle destekleyici programlara ihtiyaç duyduğuna işaret etti.

Başkan Yazıcıoğlu'nun değerlendirmesi

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, eğitim çalışmalarını "üretken belediyecilik" anlayışlarının önemli bir parçası olarak nitelendirdi. Başkan Yazıcıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Tokat Belediyesi olarak sadece fiziki yatırımlarla değil, gençlerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak sosyal ve kültürel çalışmalarla da onların yanında olmaya devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemeleri bizim için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz seminerlerle öğrencilerimizin sınav kaygılarını azaltmayı ve başarılarına katkı sunmayı amaçladık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Tokat Belediyesi olarak eğitim alanındaki destekleyici çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerek bu hafta sonu düzenlenecek olan LGS ve bir sonraki hafta sonu düzenlenecek olan YKS sınavlarına girecek tüm öğrencilerimize gönülden başarılar diliyorum. Rabbim zihin açıklığı versin. Tokat Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve eğitim camiamızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

Seminerler, öğrencilerin sınav sürecine daha hazırlıklı ve sakin girmelerine katkı sağlamayı hedefleyerek Tokat Belediyesi'nin eğitime yönelik sosyal destek anlayışını yansıttı.

TOKAT BELEDİYESİ TARAFINDAN YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 23 LİSEDE DÜZENLENEN SINAV...

TOKAT BELEDİYESİ TARAFINDAN YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 23 LİSEDE DÜZENLENEN SINAV KAYGISI VE STRES YÖNETİMİ SEMİNERLERİNDE, GENÇLERE SINAV ÖNCESİ PSİKOLOJİK DESTEK VE BAŞARIYI ARTIRACAK YÖNTEMLER ANLATILDI.

TOKAT BELEDİYESİ TARAFINDAN YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 23 LİSEDE DÜZENLENEN SINAV...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.