TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Çorum’un ihracatı son 10 yılda 100 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıktı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorum’un 10 yılda ihracatını 100 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıkardığını, şehrin 12. büyük ihracatçı konumuna geldiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.01.2026 22:54
Güncelleme Tarihi: 28.01.2026 22:56

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Çorum’un ihracatı son 10 yılda 100 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıktı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Çorum’un ihracatı son 10 yılda 100 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Kültür ve Konferans Salonu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çorum’un son dönemdeki sanayi yatırımları ve ihracat performansına dikkat çekti.

Çorum'un ihracat yükselişi ve sanayi yapısı

Hisarcıklıoğlu, Çorum’un makina üretiminden konfeksiyona kadar geniş bir üretim yelpazesine sahip olduğuna işaret ederek, şehrin *yıldızı parlayan* bir sanayi merkezi haline geldiğini söyledi. Konuşmasında, "Sadece son 10 senede ihracatı 100 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıkmıştır" ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı ayrıca Çorum’un Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 12. şehir konumuna ulaştığını ve bazı yıllarda ihracat artışında İstanbul ve Bursa gibi büyük illeri geride bıraktığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, kentte üç organize sanayi bölgesinin faaliyette olduğunu, yeni iki OSB yatırımı planlandığını belirtti ve Çorumlu girişimcilerin çalışma azmi ile üretkenliğine dikkati çekti.

Altyapı ihtiyaçları: Demiryolu ve liman bağlantısı

Konuşmasında ulaşım altyapısının önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, demiryolu projesinin önemini belirterek Çorum’un limanlara ve hızlı demiryoluna erişmesi gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, sözlerinin bir bölümünde şunları kaydetti: "Bu kadar sanayisi gelilmiş bir şehrin muhakkak limanlara ulaşması lazım" ve hızlı tren bağlantısının kentin görünürlüğünü ve ekonomik hareketliliğini artıracağına dikkat çekti.

Törende yapılan diğer açıklamalar ve katılımcılar

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan törende, Bankalar Birliği tarafından KOBİ’lere yönelik destek programlarının açıklanacağını ve ekonomi yönetiminin sanayiye katkı sağlayacak programlar oluşturduğunu belirtti.

Törene ayrıca Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal katıldı.

Hisarcıklıoğlu, şehirlerin marka haline gelmesinde valiler, belediye başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının uyumlu çalışmasının önemine dikkat çekerek, Çorum’un bu koordinasyonla daha görünür ve rekabetçi bir ekonomik profile kavuşabileceğini belirtti.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BAŞKANI (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ÇORUM'DA KONUŞTU.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BAŞKANI (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ÇORUM'DA KONUŞTU.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BAŞKANI (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ÇORUM'DA KONUŞTU.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.