TMSF'nin Seyhan Belediyesi hesaplarına bloke koyduğu iddiası

TMSF'nin, Aziz İhsan Aktaş'a ilişkin alacaklar nedeniyle Seyhan Belediyesi hesaplarını bloke ettiği iddia edildi; belediyeden henüz açıklama yok.

Yayın Tarihi: 03.12.2025 19:00
Güncelleme Tarihi: 03.12.2025 19:00

TMSF'nin Seyhan Belediyesi hesaplarına bloke koyduğu iddiası

TMSF'nin Seyhan Belediyesi hesaplarına bloke koyduğu iddiası

Aktaş dönemine ilişkin alacak tahsili gerekçesi gösteriliyor

Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu şirketlerin yönetimi ve mal varlıklarının TMSF’ye devredilmesi sonrasında, fonun yürüttüğü geriye dönük mali incelemelerde Seyhan Belediyesi’nin söz konusu şirketlere yüklü miktarda borcu olduğu tespit edildiği bildirildi.

İddialara göre, şirketlerin tüm hak ve alacakları TMSF kontrolünde olduğundan fon yetkilileri belediyeden olan alacakların tahsili için yasal süreci başlattı. Bu kapsamda, Seyhan Belediyesi’nin tüm banka hesaplarına bloke konulduğu öne sürülüyor.

Seyhan Belediyesi yetkililerinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bloke iddiaları, belediyenin günlük nakit yönetimi ve hizmet akışına ilişkin soru işaretlerini gündeme getiriyor.

Öte yandan, Aziz İhsan Aktaş soruşturması kapsamında Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve eşi Celal Tekin’in, Aktaş’tan rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandıkları hatırlatıldı.

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN SAHİBİ OLDUĞU ŞİRKETLERİN YÖNETİMİ VE MAL VARLIKLARININ TMSF’YE DEVREDİLMESİ...

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN SAHİBİ OLDUĞU ŞİRKETLERİN YÖNETİMİ VE MAL VARLIKLARININ TMSF’YE DEVREDİLMESİ ÜZERİNE AKTAŞ’IN SEYHAN BELEDİYESİNDEN ALACAĞINA KARŞILIK TMSF’NİN BELEDİYENİN HESAPLARINA BLOKE KOYDUĞU ÖNÜ SÜRÜLDÜ. (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.