Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Titan denizaltısının asıl amacının Titanik’i ziyaret etmek olmadığı ortaya çıktı! Peki asıl amaç neydi?

18 Haziran 2023’te Titanik’e turistik gezi düzenleyen "OceanGate" adlı şirkete ait Titan denizaltısı patlayarak batmış ve denizaltının içindeki 5 kişi de trafik bir şekilde yaşamını yitirmişti. Bu olayın ardından Titan denizaltısının asıl amacının Titanik’e gezi düzenlemek olmadığı ortaya çıktı. İşte Titan denizaltısının asıl amacı...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 10:16
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 10:16

Titan denizaltısının asıl amacının Titanik’i ziyaret etmek olmadığı ortaya çıktı! Peki asıl amaç neydi?

OceanGate’e ait Titan denizaltısı, 18 Haziran’da Titanik’e turistik gezi düzenlemek amacıyla içindeki 5 kişiyle Atlantik Okyanusu’nun derinliklerine dalmış ancak trajik bir patlama sonucu içindeki 5 kişi hayatını kaybetmişti. Tarihe geçen bu olaydan aylar sonra Titan deniz altısının gerçek amacı ortaya çıktı.

titan

TİTAN DENİZALTISININ ASIL AMACI NEYDİ?

OceanGate’in kurucu ortağı ve CEO’su Stockton Rush'ın Titanik'i ziyaret etmenin cazibesinin ötesinde, deniz dibinde petrol ve gaz aramak gibi daha derin hedefleri olduğu da ortaya çıktı. Fast Company'ye 2017'de yaptığı açıklamada, Titanik keşfi sadece insanların yatırım yapmasını sağlamanın bir yolu olduğu öğrenildi.

Güvenlik sertifikalarının yokluğu, arkadaşların ve meslektaşların uyarılarının dikkate alınmaması ve daha fazla zenginlik peşinde koşarken genel olarak sağduyulu davranılmaması, denizaltının patlamasını yılın en kötü teknoloji başarısızlıklarından biri haline getirdi.

MIT Technology Review bunu şu şekilde ifade etti:

“Herkes denizaltının yaratıcısı Stockton Rush'ı bunun güvenli olmadığı konusunda uyarmıştı. Ama o yenilikçiliğin kural kitabını bir kenara atıp risk almak anlamına geldiğine inanıyordu. İyi mühendisliği bir kenara bırakıp hüsnükuruntu peşine düştü. O ve diğer 4 kişi öldü.”

Bu olay, inovasyon ruhunun bazen hoş olmayan sonuçlara yol açarak gerçekliğin önüne nasıl geçebileceğini gösterdi.