Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TİP Hatay adayı Gökhan Zan: 'Cumhuriyet Halk Partisi doğru adayı seçerse adaylıktan çekilirim!'

Gökhan Zan, Cumhuriyet Halk Partisi "doğru adayı" seçerse, seçimden geri çekileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 17:51

TİP Hatay adayı Gökhan Zan: 'Cumhuriyet Halk Partisi doğru adayı seçerse adaylıktan çekilirim!'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından bugün yapılan duyuru ile Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı olduğu öğrenilen Gökhan Zan, yeni bir açıklama yaptı. 

TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan, yaptığı yeni bir açıklamada adaylığına yönelik önemli detaylar aktardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı ve mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ihmallerinden bahseden Gökhan Zan, gündemde kendine yer bulacak açıklamalar da yaptı. 

Hatay krizi devam ediyor! 

6 Şubat’ta depremlerin yıldönümü nedeniyle Hatay’da yapılan iki farklı anma töreninde Lütfü Savaş’ın adaylığı protesto edilmişti. Hatay halkının aday olarak görmek istemediğini vurguladığı Lütfü Savaş, yine de CHP listelerinden aday olarak belirlendi. Gökhan Zan, tepki gösterdiği Lütfü Savaş’la ilgili yaptığı açıklamalarda şehirdeki ihmallerden bahsetti. Hatta öyle ki ihmallerden bahsederken Gökhan Zan’ın mikrofonu çekildi…

CHP doğru adayı seçerse geri çekilirim! 

Öte yandan Gökhan Zan, CHP’nin Lütfü Savaş’ın adaylığını geri çekip doğru bir aday çıkarırsa, adaylıktan çekileceğini de söyledi. Ayrıca Lütfü Savaş’a da tekrar “adaylıktan çekil” çağrısında bulundu: 

“CHP Lütfü Savaş’ı geri çekerlerse, doğru aday üzerinde birleşirse her zaman geri adım atmaya hazırım.”