Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,26 -0,26%
EURO
34,84 -0,14%
ALTIN
2.369,3 -0,51%

TikTok, hashtag görüntüleme sayısı özelliğini sessizce kaldırdı!

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından TikTok’un hashtag görüntüleme sayısı özelliğini kaldırdığı öğrenildi. Bu kapsamda, İsrail-Gazze savaşını inceleyen sosyal medya araştırmacıları için faydalı bir şeffaflık aracı artık olmayacak.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 15:34
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 15:34

TikTok, hashtag görüntüleme sayısı özelliğini sessizce kaldırdı!

TikTok, sosyal medya platformundaki hashtag'lerin görüntülenme sayılarını gösteren bir özelliği kaldırdığı için bir kez daha tepkiyle karşı karşıya kaldı. İlk olarak Washington Post tarafından bildirilen değişikliğin, eleştirmenlerin uygulamanın Filistin yanlısı içeriği artırdığını söylemesinin ardından yapıldığına inanılıyor.

Raporda belirtildiği üzere araştırmacılar, zararlı içerik ve eğilimlerin yayılmasını incelemek için izlenme verilerini ölçmede önemli bir araç olarak gördükleri hashtag görüntüleme sayılarının devre dışı bırakılması karşısında şok oldular. İsrail-Gazze savaşıyla ilgili olarak Post, araştırmacıların TikTok kullanıcıları arasında iki tarafın destekçileri arasındaki büyük farkı ölçmek için izlenme sayılarını kullandıklarını söyledi.

TİKTOK

HERHANGİ BİR DUYURU YAPILMADI

Bir TikTok sözcüsüne göre, değişiklik herhangi bir duyuru yapılmadan ve geçen ay gerçekleştirildi. Sözcü, hashtag gösterimini görüntüleme sayısından gönderi sayısına değiştirmenin endüstri standartlarına uygun olduğunu ve TikTok içeriğini incelemenin başka yolları olduğunu söyleyerek devam etti.

TikTok tarafından şeffaflık araçlarının kaldırılması, sosyal medya alanındaki daha geniş eğilimleri takip ettiği için şaşırtıcı olmadığı belirtildi. Post'un da belirttiği gibi, X ve Meta son birkaç yıl içinde "gizlilik kaygıları" ve "kötüye kullanım" gerekçesiyle gazetecilere ve araştırmacılara veri erişimini kısıtladı. Aynı gerekçe TikTok tarafından, Yaratıcı Merkezi’nin işlevlerini sınırlandırdıktan sonra, bunun reklamcılar için olduğunu ve araştırmacıların yanlış sonuçlar çıkardığını belirtmişti.