DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.847.315,27 0,17%

TİKA, Azerbaycanlı Doktorlar için Yanık Eğitimi Düzenledi

TİKA, Azerbaycan'daki yanık merkezleri için eğitim programı düzenleyerek 40 sağlık personelini bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 02.05.2025 14:22
Güncelleme Tarihi: 02.05.2025 14:22

TİKA, Azerbaycanlı Doktorlar için Yanık Eğitimi Düzenledi

TİKA'dan Azerbaycan'daki Yanık Merkezlerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'daki yanık merkezlerinde görevli doktor ve sağlık personeli için kapsamlı bir eğitim programı düzenledi.

Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) ile Bakü'de gerçekleştirilen eğitim programına toplamda 40 doktor ve sağlık personeli katıldı.

Program Töreni

Eğitim programı dolayısıyla düzenlenen törene, TİKA Bakü Program Koordinatörü Hayrettin Özçelik, TABİB Başkan Yardımcısı Anar İsrafilov, Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Devlet Ajansı Tıbbi Planlama Departmanı Müdürü Hikmet İbrahimov ile hastane yöneticileri ve doktorlar iştirak etti.

TABİB Başkan Yardımcısı İsrafilov, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Ağdam ve Zengilan'da kurduğu iki mobil kliniğin, 2. Karabağ Savaşı'nda cephede yaralananlara ilk müdahalede önemli bir rol oynadığını ifade etti. İsrafilov, TİKA ve Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu eğitim faaliyetleri, Bakü'deki yanık merkezlerinin gelişmesine ve yanık hastalarının daha nitelikli sağlık hizmetlerine erişmesine katkı sağlayacak" dedi.

TİKA'nın Proje Vizyonu

TİKA Bakü Program Koordinatörü Özçelik, Başkanlığın Azerbaycan'da faaliyete başladığı günden bugüne kadar gerçekleştirdiği 1500'den fazla projenin yüzde 20'sinin sağlık projelerinin oluşturduğunu ve iki ülke arasında tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaptı. Özçelik, "Toplum sağlığının korunması, sağlık altyapılarının güçlendirilmesi ve nitelikli sağlık hizmetlerine hızlı erişimin sağlanması gibi alanlarda projeler gerçekleştiriyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Eğitimcilerden Mesajlar

Eğitimcilerden Doç. Dr. Sabri Demir, Türkiye'de 27 yanık merkezi ve 42 yanık ünitesi bulunduğunu belirterek, "TİKA'nın düzenlediği eğitimlerle Türkiye'nin bu alandaki tecrübesini Azerbaycan'a aktarırken meslektaşlarımızla bilgi alışverişi de yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'daki yanık merkezlerinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'daki yanık merkezlerinde görevli doktor ve sağlık personeli için eğitim programı düzenledi. Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) ile Bakü'de gerçekleştirilen eğitim programında 40 doktor ve sağlık personeli yer aldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'daki yanık merkezlerinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'daki yanık merkezlerinde görevli doktor ve sağlık personeli için eğitim programı düzenledi. Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) ile Bakü'de gerçekleştirilen eğitim programında 40 doktor ve sağlık personeli yer aldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı