Ticaret Bakanlığı masa tenisi takımında ağır metal riski nedeniyle toplatma kararı aldı
Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, sosyal medya paylaşımında tüketici sağlığına yönelik yapılan denetimlerde bir masa tenisi takımının kimyasal risk taşıdığının belirlendiğini açıkladı. Bakanlık, güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.
Denetim sonucu ve tespit edilen riskler:
Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen analizlerde, söz konusu ürünün Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) tayinlerinde uygunsuz sonuç verdiği tespit edildi. Bu bulgu üzerine ürün hakkında piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı uygulandı.
Bakanlığın açıklaması ve tüketici güvenliği:
Kaplan paylaşımında, 'Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik piyasa gözetimi ve denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz' ifadelerini kullandı ve ekledi: 'Tüketicilerimizin sağlığı ve güvenliği için güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz.'
Bakanlığın açıklaması, piyasa gözetimi faaliyetlerinin sürdüğünü ve tespit edilen risklere karşı hızlı müdahale edildiğini gösteriyor. İlgili ürünün tespit edilen ağır metal içeriği nedeniyle alınan kararın uygulandığı bildirildi.
TİCARET BAKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ BEKİR KAPLAN, "TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN GÜVENSİZ ÜRÜNLERİN PİYASADA BULUNMASINA İZİN VERMİYORUZ, VERMEYECEĞİZ" DEDİ.