Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, 26 Aralık'ta gerçekleştireceği Kuzey Makedonya ziyareti, iki ülke arasında diplomatik ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine önemli katkıda bulunacak.
Alınan bilgilere göre, Bakan Bolat, resmi temaslarda bulunmak ve çeşitli toplantılara katılmak üzere yarın Kuzey Makedonya'ya hareket edecek. Ziyaretin ilk etabı, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timcho Mucunski ile gerçekleştirilecek olan görüşme ile başlayacak. Bu görüşmenin ardından bakanlarca ortak bir basın açıklaması yapılması planlanıyor.
Bolat, ayrıca Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski tarafından kabul edilecek. Ziyaret kapsamında, Türkiye-Kuzey Makedonya İş Forumu'na katılması bekleniyor. Forum sonrasında, Türk müteahhitlik firmalarının da katılacağı bir yuvarlak masa toplantısının gerçekleşmesi öngörülüyor.
Kuzey Makedonya'da iş yapan Türk iş insanlarıyla birlikte Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ve Kuzey Makedonya'nın düzenleyeceği toplantıda, işbirliği fırsatları değerlendirilecek. Ayrıca, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ev sahipliğinde akşam yemeği düzenlenecek.
Bakan Bolat'ın bu yoğun programının, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin artarak gelişmesine önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.