THY uçağı Ramon Havalimanı'ndan kalkışa hazırlanıyor
Türk Hava Yolları'nın (THY) TK6920 sefer sayılı uçağının, İsrail'in Eilat kentine bağlı Ramon Havalimanı apronunda görüldüğü bildirildi. Uçağın, alıkonuldukları İsrail'den alınan aktivistleri İstanbul'a götürmek üzere bir süre sonra kalkması bekleniyor.
Uçuş ve yolcu yapısı
Anadolu Ajansı'nın kaynaklarına göre, işlemleri tamamlanan aktivistler öğleden önce Ramon Havalimanı'na iniş yapan THY uçağına bindi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, söz konusu uçakla 36 Türk vatandaşınin İstanbul'a taşınması planlanıyor.
Aynı kaynaklar, uçakta sadece Türk vatandaşlarının bulunmadığını; ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, İtalya, Kuveyt, Libya, Malezya, Moritanya, İsviçre, Tunus ve Ürdün vatandaşlarının da İstanbul'a götürüleceğini aktardı.
Süreç ve kaynaklar
AA ve Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, yolcuların havalimanındaki işlemlerinin tamamlandığı ve uçağa alındıkları belirtildi. Yetkililerin açıklamaları, evakuasyonun koordineli bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor.
Değerlendirme
Uçuş, çok uluslu vatandaşların tahliyesini içeren koordineli insani bir operasyon niteliğinde. Dışişleri kanallarının ve havayolu şirketinin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu tür seferler, uluslararası vatandaş koruma ve lojistik süreçlerinin önemini yeniden ortaya koyuyor.
Öne çıkan bilgiler: TK6920 sefer sayısı, Ramon Havalimanı kalkışı, 36 Türk vatandaşı ve listelenen diğer ülke vatandaşlarının İstanbul'a taşınması planlanıyor.
Türk ve diğer ülke vatandaşı onlarca aktivisti alıkonuldukları İsrail'den alıp İstanbul'a götürmesi beklenen Türk Hava Yolları (THY) uçağının bir süre sonra İsrail'in Eilat kentindeki Ramon Havalimanı'ndan kalkması bekleniyor.