Thorsten Fink: sabır ve ritimle Samsunspor aranan oyun kimliğini bulacak

Thorsten Fink, Çorum FK maçı öncesi takımın oyun kimliğinin oluştuğunu; zaman, ritim ve iyileşmelerle taraftarın beklediği futbola ulaşacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 11.09.2026 16:26
Güncelleme Tarihi: 11.09.2026 16:44

Thorsten Fink: sabır ve ritimle Samsunspor aranan oyun kimliğini bulacak

maç öncesi değerlendirme:

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında evinde oynayacakları Çorum FK karşılaşması öncesinde Nuri Asan Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fink, Çorum FK’nın özellikle ofansif yönünün güçlü olduğunu ancak aynı zamanda gol yerken de sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Teknik adam, takımının topa sahip olma ve hücumda etkili olma kapasitesine vurgu yaparak son karşılaşmada çok sayıda fırsat yakaladıklarını, ancak bitirişlerde istenen verimi alamadıklarını söyledi. Kadroda Bayo ve Marius’un yer alacak olmasının üçüncü bölgede daha fazla tehlike yaratacaklarını; iki forvetle daha olumlu ataklar planladıklarını ifade etti ve karşılaşmanın zor geçeceğine dikkat çekti.

güçlü karakter ve iletişim:

Fink, oyuncularıyla birebir iletişimi sürdürdüğünü vurguladı ve oynanan maçların bütünü değerlendirildiğinde takımın oyun açısından iyi bir karakter ortaya koyduğunu söyledi. Hatta Fenerbahçe maçında da düzgün bir oyun sergilediklerine dair kanaatini paylaştı. Evlerinde oynadıkları iki maçtan istedikleri sonuçları alamamalarına rağmen, sahada gösterilen mücadele ve oyun kimliğinin memnun edici olduğunu belirtti.

Transfer döneminin yoğun ve olaylı geçtiğini hatırlatan Fink, bu tür süreçlerin her takımda yaşanabileceğini ve tecrübeli bir teknik direktör olarak bu durumu yönetebildiğini ifade etti. Oyuncuların moral ve kafalarını yukarıda tutmaları gerektiğini; şu ana kadar gayet iyi performanslar sergilediklerini söyledi. Fink, takımın sahada sergilediği karakteri güçlü bir karakter koyduk ifadesiyle özetledi.

zaman, ritim ve antrenmanların rolü:

Teknik direktör, ezber oyun alışkanlıklarının geliştirildiği sürece takımın daha iyi futbol oynayacağını belirtti. Başkanın da benzer beklentileri dile getirdiğini anımsatan Fink, sakatlıklarını atlatması gereken oyuncuların ve fit olmaları gereken isimlerin (örneğin Bayo) takıma katılmasıyla birlikte ritim kazanacaklarını ve bunun sahaya olumlu yansıyacağını vurguladı. Fink, Bayo için mayıs ayından bu yana maç oynamadığına dikkat çekerek ritim yakalamanın zaman alacağını söyledi.

Transferlerle kulübün önemli gelir elde ettiğini, bu hamlelerin kulübün ekonomik sürdürülebilirliği açısından gerekli olduğunu ve doğru bir adım olduğunu ifade etti. Bu kararların gelecek sezon için de olumlu sonuç verebileceğini ancak bunların zamana bağlı olduğunu ekledi.

Son olarak antrenmanların şiddetine değinen Fink, Avrupa’daki birçok takımın verileriyle kıyaslandığında benzer seviyede ve şiddette çalıştıklarını belirtti. Sert antrenmanlar yaptıklarını ama bunları abartılı bulmadığını söyleyerek, antrenmanlar sonrası bazı sakatlıkların ortaya çıkmasının normal olduğunu, aksi halde eksik çalışma nedeniyle iki-üç hafta sonra sakatlıkların kaçınılmaz olacağını dile getirdi. Fink sözlerini, "Bize biraz zaman verilirse biz taraftarımızın istediği o güzel futbolu sergileyeceğimizi söyleyebilirim" şeklinde tamamladı.

SAMSUNSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ THORSTEN FİNK, MAÇLARDA İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMASALAR DA OYUN...

SAMSUNSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ THORSTEN FİNK, MAÇLARDA İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMASALAR DA OYUN ANLAMINDA GÜÇLÜ BİR KARAKTER ORTAYA KOYDUKLARINI BELİRTEREK, "BİZE BİRAZ ZAMAN VERİLİRSE BİZ TARAFTARIMIZIN İSTEDİĞİ O GÜZEL FUTBOLU SERGİLEYECEĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİM" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!