Thomas Reis: 'Hatalarımızdan elbette ders çıkarmamız gerekiyor' — Samsunspor 2-1 Panathinaikos'a yenildi
Maç değerlendirmesi
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Atina Olimpiyat Stadı'nda konuk olduğu Panathinaikos'a 2-1 yenilen Samsunspor'un teknik direktörü Thomas Reis, karşılaşmayı "çok ilginç ve heyecanlı" buldu.
Reis, ilk yarıda oyuncularının biraz heyecanlı davrandığını belirterek, "Sonuç olarak uzun bir aradan sonra Avrupa'da boy gösterdik, o yüzden bu heyecanı anlayışla karşılıyorum." dedi. İkinci yarıya daha iyi başladıklarını ve korner sonrasında bir gol kazandıklarını anlattı.
Reis, devamında ise korner sonrası yedikleri iki gole vurgu yaparak, "Hatalarımızdan elbette ders çıkarmamız gerekiyor." ifadesini kullandı ve sonuçtaki tabloyu takım adına en iyi sonuç olarak değerlendiremediğini belirtti.
İkinci maç ve taraftar vurgusu
Favorinin Panathinaikos olduğunu söyleyen Reis, "Bana göre bu maçın favorisi Panathinaikos'tu çünkü Avrupa'da daha çok tecrübeleri var." diye konuştu. Buna karşın ikinci karşılaşmada en iyisini yaparak skoru değiştirmeye çalışacaklarına dair net bir mesaj verdi.
Teknik direktör, sözlerini "Evimizde oynayacağımız karşılaşma olacak ve biz geri dönmeye çalışacağız. Kazanacağımız bir sonuç almaya çalışacağız." şeklinde sürdürdü ve taraftarlara yönelik olarak "Taraftarlarımıza ihtilacımız var. Skoru geri çevirmek için bir şansımız var halen." ifadelerini kullandı.
Reis son olarak, "Taraftarlarımızın bize vereceği destekle birlikte rakibimizi baskı altına almamız gerekiyor. Sonuç olarak ikinci maç her şeye açık bir maç olacak." diyerek ikinci maça dair beklentisini özetledi.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Samsunspor , Yunanistan'ın Panathinaikos ekibi ile Atina Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Samsunspor'un teknik direktörü Thomas Reis, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.