Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TFF, Seçimli Mali Genel Kurul tarihini 18 Temmuz olarak yineledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Seçimli Mali Genel Kurul'un, kulüplerin sağduyulu tutumu sayesinde 18 Temmuz'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada, bazı kulüplerin kişisel çıkarlarıyla milli menfaatleri karşı karşıya getirmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Yayın Tarihi: 05.05.2024 15:13
Güncelleme Tarihi: 05.05.2024 15:13

TFF, Seçimli Mali Genel Kurul tarihini 18 Temmuz olarak yineledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Seçimli Mali Genel Kurul'un tarihini 18 Temmuz olarak belirlediğini açıkladı. TFF'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda, kulüplerin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumu sayesinde seçim sürecinin hızlandırılmaya çalışılamadığı belirtildi.

TFF'nin açıklamasında, bazı kulüplerin ve yöneticilerinin kişisel hırsları ve çıkarlarıyla milli menfaatleri göz ardı etmeye çalıştığına vurgu yapıldı. Seçimli kongre ve imza sürecinin kulüplerin sağduyulu tutumuyla amacına ulaşamadığı ifade edilerek, daha önce ilan edildiği gibi Seçimli Mali Genel Kurul'un 18 Temmuz tarihinde yapılacağı belirtildi.

TFF'nin Türk futbolunun amir kurumu olarak konumunu sürdüreceği vurgulanarak, bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarını bahane ederek federasyona yönelik atılma çabalarının Türk futboluna ihanet olduğu ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'deki futbol ailesinin doğru bilgilendirilmesi için şeffaflıkla çalışmaların sürdürüleceği ve milli takımın başarısının en önemli konsantrasyonları olduğu vurgulandı.

TFF'nin açıklamasında, kulüplerin milli menfaatleri göz önünde bulundurarak sağduyulu bir tutum sergilemeleri ve Türk futbolunun birlik ve beraberliğine katkıda bulunmaları gerektiği de belirtildi.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarının tutarsız bahanesi olarak sporseverlerin önüne TFF'nin ve kurullarının atılma çabası, TFF'nin kurumsal yapısının zaafiyete uğratılmaya çalışılması Türk futboluna ihanet etmektir. Türkiye'deki futbol ailesinin her aşamada ve her şartta doğru bilgilenmesi için tüm şeffaflığımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Herhangi bir kulübümüzün ve kulüp başkanımızın kötü niyetli ve amacı Türk futbolunu değersizleştirmek olan bazı odakların manipülasyonlarına maruz kalmamaları için talep ettikleri her türlü desteği ve bilgiyi kendileriyle paylaşacağımızı da bilmelerini isteriz. Bu açıdan özellikle Türk futbolunun içine sokulmaya çalışılan kaos ortamına hizmet etmemek ve hedefi dünya futbolunda söz sahibi olmak olan güzide kulüplerimizin saygıdeğer başkan ve değerli yöneticilerinin hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan bazı kaynakları referans almaması da büyük önem arz etmektedir. Zira gönül verdiği renkler birbirinden farklı olsa da ay-yıldızlı forma söz konusu olduğunda A Milli Takımımızla birlikte tek yürek olan milletimize duyduğumuz sorumluluğumuz gereği Avrupa Futbol Şampiyonası arifesinde Türk futbolunun amir kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun en önemli konsantrasyonu A Milli Takımımızın başarısı olacaktır."