Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Texas'ta gerilim tırmanıyor! İsrail karşıtı 34 protestocu gözaltına alındı

İsrail karşıtı eylemlerin arttığı ABD’de Texas Üniversitesi de karıştı! Filistin destekçisi 34 protestocu gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 10:10
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 10:10

Texas'ta gerilim tırmanıyor! İsrail karşıtı 34 protestocu gözaltına alındı

Texas Eyaleti Kamu Güvenliği Departmanı tarafından X sosyal medya platformunda yeni bir paylaşım yaptı. Texas Üniversitesi’nde düzenlenen protestolara dair açıklamalarda bulunan üniversite, yönetim ve Texas Valisi Greg Abbott’ın talebi üzerine gösteriye müdahale edildiğini aktardı. Toplam 34 protestocunun gözaltına alındığını aktaran üniversitenin ardından Vali Abbott da paylaşım yaptı. Paylaşım kapsamında da Abbott, kalabalık dağılana kadar gözaltı işlemlerinin devam edeceğini söyledi.

abd 

Protestocuların yeri hapishane! 

Paylaşımında Vali Abbott, protestocuların yerinin hapishane olduğunu ve Texas’ta antisemitizme (Yahud,i karşıtlığı) izin verilmeyeceğini ekledi. Ayrıca, Texas Üniversitesi’nde herhangi bir nefret söyleminin olamayacağını ve Yahudi karşıtlığı yapan öğrencilerin okuldan atılması gerektiğini savundu. 

Neler oldu?

texas üniversitesi

Dün öğle saatlerinde 200 kadar öğrenci, İsrail’in Gazze ve Filistinli sivillere yönelik saldırıları protesto etmek üzere toplandı. Texas Üniversitesi’nin Austin yerleşkesinde toplanan öğrencilerden 17’si polis tarafından ilk aşamada “grubu yönlendirdiği” gerekçesiyle gözaltına alındı. Atlı birliklerin de dahil olduğu olaylarda güvenlik güçleri ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. 

Yalnızca Texas Üniversitesi değil, aynı zamanda Columbia Üniversitesi, New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Ensititüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi de çeşitli noktalarda eylemlerine devam ediyor.