DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,1 0,12%
ALTIN
5.955,34 -1,77%
BITCOIN
3.940.560,8 -0,82%

Tesla elektrikli araç şarj cihazı için Hilton’dan sonra bir otelle daha anlaşma imzaladı!

Tesla, Hilton ile şirketin ABD'deki otellerine 20 bin elektrikli araç şarj cihazı kurmak için anlaşma imzalamıştı. Şimdi şirket, aynı anlaşmayı Choice Hotels ile yaptı.

Yayın Tarihi: 07.02.2024 10:44
Güncelleme Tarihi: 07.02.2024 10:44

Tesla elektrikli araç şarj cihazı için Hilton’dan sonra bir otelle daha anlaşma imzaladı!

Choice Hotels, yaptığı bir basın açıklamasında, Tesla’nın elektrikli araç şarj cihazlarını ABD’deki 7 bin 500 lokasyonuna getirmek için Tesla ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Edinilen bilgilere göre şirket, Tesla Evrensel Duvar Konnektörlerinin kurulumunu ABD genelinde katılımcı Radisson, Cambria, Comfort, Country Inn & Suites, Quality Inn ve diğer Choice markalı otellere sunmayı kabul etti.

Bu anlaşma sayesinde Choice markalı tesisler, misafirler için 4 veya daha fazla şarj istasyonu ekleyerek elektrikli araç (EV) şarjı için artan talebi karşılamaya yardımcı olabilir ve iş veya tatil için seyahat eden EV sürücüleri için en büyük sorunlardan birini ortadan kaldırabilir. Şarj istasyonu olan bir otel bulmak için kullanıcılar, ChoiceHotels.com ve Choice Hotels mobil uygulamasındaki EV şarj filtresini kullanabilecek.

Choice Hotels International Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Küresel Marka Direktörü Dominic Dragisich, yaptığı açıklamada, şirketin bu anlaşmanın otel sahipleri ve işletmecileri için yeni bir gelir kanalı yaratmasını umduğunu söyledi.

tesla

BAŞKA ÜLKELERİ DE KAPSAYACAK

Dragisich, "Tesla ile yapılan bu anlaşma, markalarımızın misafirler için elektrikli araç şarjına erişimi artırarak daha da öne çıkmasına ve otel sahipleri için potansiyel olarak artan gelir elde etmesine olanak tanıyor. Choice olarak, otel markalarımızın sahiplerinin ve işletmecilerinin rezervasyon değerlendirmesini ve değerini artıran stratejik anlaşmalardan yararlanmalarını sağlamaya odaklanıyoruz” dedi.

Tesla, şu anda Choice'un Cambria otellerinin yüzde 41'inin EV şarjı sunduğunu ve 2024'ün sonuna kadar hepsinin en az bir şarj istasyonu ile donatılmasının beklendiğini belirterek, EV şarjının lokasyonlarında zaten büyüdüğünü söylüyor.

Duyuru, Tesla'nın Hilton ile benzer bir anlaşma yapmasından yaklaşık 5 ay sonra geldi. Bu anlaşma kapsamında Hilton, 2 bin oteline 20 bine kadar Tesla şarj cihazı kurmayı planladığını söyledi. Otel zinciri, kurulumların Tesla ile genişletilmiş ortaklığın bir parçası olarak 2024 yılının başlarında başlayacağını ve ABD, Kanada ve Meksika'daki yerleri kapsayacağını söyledi. Açıklamaya göre, her otelde en az 6 şarj konektörü bulunacak.

Yazar
EDİTÖR

aydinu