Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Tesla’dan yeni güncelleme! Aracı soğuk havalarda şarj etmek sorun olmaktan çıkacak!

Tesla'nın yeni güncellemesi, soğukta şarj etmeyi daha az sorun haline getirmek için tasarlandı.

Yayın Tarihi: 16.02.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 17:13

Tesla’dan yeni güncelleme! Aracı soğuk havalarda şarj etmek sorun olmaktan çıkacak!

Tesla sahipleri, uzun zamandır soğuk havalarda karşılaşabilecekleri sorunlardan şikâyet ediyorlardı. Düşük sıcaklıklar, Tesla pillerini daha hızlı tüketebiliyor, kapıları dondurarak kapatabilir ve elektrikli araçların şarj olmasını engelleyebiliyor.

Tesla, bir dizi araç yazılım güncellemesinin bir parçası olarak havanın soğuk olması durumunda şarj cihazınızın bir şarj istasyonunda aracınızda takılı kalma olasılığını azaltmaya yardımcı olacak yeni bir özellik sunuyor.

En son 2024.2.6 güncellemesiyle Tesla, aracın navigasyon sistemini kullanan sürücülerin bir şarj istasyonu seçmesini ve bataryanın kendisini ön koşullandırmaya ek olarak şarj portunu otomatik olarak ısıtmaya başlamasını mümkün kıldı.

Şarj cihazına giderken aküyü ön koşullandırmak, şarj işlemini başlatmak için gereken süreyi azaltıyor. Sıcaklık sıfırın altına düştüğünde, elektrikli araç akülerinin şarjı kabul edebilmesi için ısıtılması gerekiyor. Elektrikli araç akülerinin soğuk havalarda şarj edilmesi üç kata kadar daha uzun sürebiliyor.

tesla

TESLA’DAN ZAMANLAYICI ÖZELLİĞİ GELDİ

Tesla, şimdi bataryanın DC hızlı şarjın başlayabileceği noktaya kadar ısınmasının ne kadar süreceğini belirten bir zamanlayıcı ekledi.

Bu ve Tesla'nın tüm süreci daha verimli hale getireceğini söylediği DC şarj cihazlarındaki bazı yazılım değişikliklerinin sürücülere daha soğuk havalarda bazı anlamlı iyileştirmeleri sağlayacağı düşünülüyor.

Tesla, yazılım güncellemesinin sürüm notlarında soğuk havalarda şarj etmek için fişi takmadan önce enkaz olup olmadığını kontrol etmek, her şeyin tam olarak bağlandığından emin olmak ve fişi çıkaramıyorsanız manuel serbest bırakmayı kullanmak gibi birkaç ipucu daha ekledi. Ayrıca, soğuk havalarda en iyi uygulamalar için kılavuzun okunması da önerildi.

Tesla'nın yazılım güncellemesi ayrıca ultra geniş bantlı telefon anahtarı, adaptif uzun farlar, aracın batarya yaşının menzil tahminlerine dahil edilmesi ve güvenlik iyileştirmeleri gibi soğuk hava sürüşüyle ilgili olmayan bazı iyileştirmeler de içeriyordu.