Terme'de kadınlara özel Miliç plajı ve havuzu hizmete giriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Miliç Sahili'nde 50 bin m² alana kurulan kadınlara özel plaj ve havuzu 11 Ağustos'ta 1.500 kişiye hizmete açıyor.

Yayın Tarihi: 09.08.2026 11:04
Güncelleme Tarihi: 09.08.2026 11:04

Terme'de kadınlara özel Miliç plajı ve havuzu hizmete giriyor

Terme'de kadınlara özel Miliç plajı ve havuzu hizmete giriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme ilçesindeki Miliç Sahili'nde tamamlanan yeni tesisi 11 Ağustos Salı günü vatandaşların kullanımına sunuyor. Bölgenin doğal dokusunu koruyacak biçimde tasarlanan proje, kadınlara özel kullanım alanı oluşturmasıyla dikkat çekiyor.

tesis özellikleri:

Tesis, yaklaşık 50 bin metrekarelik alana yayılıyor ve 1.500 kişilik kapasiteyle hizmet verecek. Plaj bölümü kadına özel olarak düzenlenirken, alanda ayrıca yüzme havuzu, kafe, dinlenme alanları, duşlar ve soyunma kabinleri bulunuyor. Tesiste sunulan 700 adet şezlong ile konforlu dinlenme imkânı sağlanması hedefleniyor.

bölge yatırımları ve sosyal etkisi:

Büyükşehir Belediyesi'nin Miliç'teki çalışmaları sadece plaj ve havuzla sınırlı kalmıyor. İlçenin tarihî ve kültürel dokusuna uygun şekilde restore edilen Terme Evi ile Miliç Düğün Salonu da bölge halkının ve ziyaretçilerin hizmetinde. Bu yapılar, yerel kimliğin korunmasına ve turizm altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, projenin bölgenin turizm potansiyelini artırma hedefiyle hayata geçirildiğini belirtti. Doğan, "Şimdi ise bölgenin sosyal ve turistik kimliğine yeni bir renk, yeni bir canlılık ve farklı bir ahenk katacak Miliç Kadınlar Plajı ve Havuzu’nu hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Miliç Kadınlar Plajı ve Havuzu’muzun Terme’mize, Samsun’umuza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" sözleriyle projeye dair beklentisini ifade etti.

Tesisin açılmasıyla birlikte Miliç Sahili'nin hem yerel halk hem de bölge ziyaretçileri için daha cazip bir destinasyon haline gelmesi ve kadınların rahatça kullanabileceği sosyal alanların çoğalması hedefleniyor.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TERME İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN MİLİÇ KADINLAR PLAJI VE...

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TERME İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN MİLİÇ KADINLAR PLAJI VE YÜZME HAVUZU HİZMETE AÇILIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.