Tendürek Geçidi'nde Tipi Ulaşımı Durdurdu, Kızılay Sürücülere Yardım Etti
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan kar yağışı ve tipinin ulaşımı durma noktasına getirmesi üzerine bölgedeki mahsur durumuna müdahale edildi.
Bölgede yaşananlar
Geçitte gün boyunca aralıklarla süren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipi şeklini aldı. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü alanda, özellikle 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı tır ve kamyon ilerleyemeyerek yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava koşulları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı.
Kızılay müdahalesi ve destek çalışmaları
Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde bölgeye ulaşan Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Ekipler, yardımlar sırasında bir vatandaşı güvenli alana tahliye ederek sağlık ve güvenliğinin sağlanmasında rol aldı. Temel ihtiyaçlar karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi.
Koordinasyon ve uyarılar
Bölgede çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri ile karla mücadele ekipleri yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun çaba gösteriyor. Yetkililer, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceğine dikkat çekerek sürücülerin zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.
AĞRI'NIN DOĞUBAYAZIT İLÇESİ İLE VAN'IN ÇALDIRAN İLÇESİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YÜKSEK RAKIMLI TENDÜREK GEÇİDİ'NDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ, ULAŞIMI DURMA NOKTASINA GETİRDİ. GEÇİDİN 2 BİN 400 RAKIMLI SOMKAYA KÖYÜ MEVKİSİNDE ÇOK SAYIDA AĞIR TONAJLI ARAÇ YOLDA MAHSUR KALIRKEN, TÜRK KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİ EKİPLERİ BÖLGEYE GİDEREK SÜRÜCÜLERE KUMANYA DAĞITTI.