CHP MYK toplantısı ve temyiz kararının çekilmesi:
CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Yargıtay'a yapılan temyiz başvurusunun geri çekildiğini bildirdi. Sarı, bu adımla birlikte CHP’nin kongreleri ve kurultayının önünde hiçbir hukuki engel bu aşamadan sonra kalmamıştır ifadelerini kullandı ve sürecin netleşmesi için bu kararın alındığını söyledi.
Eğitim ve belediyelere talimat:
Sarı, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin iki acil meseleye dikkat çekti. Birincisi, okulların temizlik ve hijyen sorunları; yirminci birinci yüzyılda okulların tuvalet kağıdı, sabun gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. İkincisi ise gelir dağılımındaki bozulma nedeniyle okul çağındaki çocuklara bir öğün kaliteli yemek sağlanmasının zorunlu olduğuna ilişkin değerlendirme oldu. Bu konularla ilgili olarak kendi belediyelerine ve yerel yöneticilerine talimat verildiğini belirtti.
Temyiz başvurusunun gerekçesi ve süreç:
Sarı, başvurunun neden şimdi çekildiğine ilişkin ayrıntıları paylaştı. Kararın kesinleşmesi için yapılan temyiz başvurusunu partinin geri çektiğini ve süreçte kendilerinden başka dört davacının daha bulunduğunu, bu davacıların da davalarını geri çekmeleriyle artık hukuki itirazların sınırlandığını söyledi. Ayrıca Özgür Özel’in butlan kararından sonra yetkisi kalmadığı halde CHP adına başvuru yapmasının tartışmalı olduğunu, o anki iradeye saygı duydukları için daha önce çekim yapmadıklarını aktardı. Sonraki siyasal gelişmeler ve adli tatil dönemi göz önüne alınarak partinin bu süreci sonlandırmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti ve Yargıtay denetiminin devam edeceği yönündeki değerlendirmelerin doğru olmadığını belirtti.
Yenilik Partisi iddialarına yanıt:
Basın mensuplarının Yenilik Partisi ile görüşme iddialarını sorması üzerine Sarı, bu tür haberleri teyitsiz ve tutarsız bulduklarını söyledi. Kamuoyuna düşen haberlerin doğrulanması gerektiğini vurgulayan Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir yöneticisinin Yenilik Partisi ile resmi veya gayri resmi herhangi bir temas içinde olmadığını belirtti ve iddiaları reddetti.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) PARTİ SÖZCÜSÜ MÜSLİM SARI, MUTLAK BUTLAN KARARININ ARDINDAN YAPILAN TEMYİZ BAŞVURUSUNUN GERİ ÇEKİLMESİNE İLİŞKİN "CHP’NİN KONGRELERİ VE KURULTAYININ ÖNÜNDE HİÇBİR HUKUKİ ENGEL BU AŞAMADAN SONRA KALMAMIŞTIR" DEDİ.