DOLAR
42,72 -0,01%
EURO
50,17 0%
ALTIN
5.991,97 -0,53%
BITCOIN
3.725.008,39 -1,3%

Temmuz zamları şimdiden başladı! Ekmeğin tanesi yüzde 20 yükseldi

Türkiye'de milyonlarca hanenin temel gıda maddesi olan ekmeğe zam haberleri peş peşe geliyor

Yayın Tarihi: 25.06.2025 13:45
Güncelleme Tarihi: 25.06.2025 13:45

Temmuz zamları şimdiden başladı! Ekmeğin tanesi yüzde 20 yükseldi

Türkiye'de milyonlarca hanenin temel gıda maddesi olan ekmeğe zam haberleri peş peşe geliyor. Özellikle Temmuz ayı öncesinde ülke genelinde birçok şehirde ekmek fiyatlarında beklenen artışlar, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Bu zam furyasına son eklenen şehirlerden biri de Aydın oldu. Aydın'da alınan kararla birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı resmen 15 TL'ye yükseldi.

AYDIN'DA EKMEĞE TEMMUZ ZAMMI

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) tarafından gerçekleştirilen kritik komisyon toplantısı sonucunda, 200 gram ekmeğin fiyatının 12,5 liradan 15 liraya çıkarılması kararlaştırıldı. Toplantıya AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Yapılan görüşmelerde, artan maliyetlerin ekmek fiyatlarına yansıması kaçınılmaz hale geldiği ifade edilirken, ekmek zammının uygulanaya alınacağı tarih de açıklandı. 

Temmuz zamları şimdiden başladı! Ekmeğin tanesi yüzde 20 yükseldi

''MALİYETLER BELİMİZİ BÜKTÜ''

Toplantı akabinde Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, fırıncı esnafının karşı karşıya kaldığı zorlukları dile getirdi. Akdağ, özellikle son dönemde un, akaryakıt ve enerji fiyatlarında yaşanan astronomik artışların fırıncıları adeta iflasın eşiğine getirdiğini belirtti. Bayram sonrası un fiyatlarına 100 lira seviyesinde zam geldiğini, akaryakıtta da yaklaşık yüzde 10'luk bir artış yaşandığını ifade eden Akdağ, "Esnafımızın 200 gram ekmeğin 15 lira olması yönünde acil bir talebi vardı. Bu maliyetler altında üretim yapmak artık imkansız hale gelmişti," dedi.

EKMEK ZAMMI NE ZAMAN UYGULAMAYA ALINACAK

Vatandaşın en çok merak ettiği sorulardan biri de yeni ekmek fiyatının ne zaman uygulanmaya başlayacağı. Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, bu konuda da önemli bilgiler paylaştı. Akdağ'ın açıklamalarına göre, komisyon toplantısında alınan karar öncelikle Türkiye Fırıncılar Federasyonu'na gönderilecek. Federasyondan gelecek görüş doğrultusunda ise karar Ticaret Bakanlığı'na iletilecek. Bakanlıktan onay çıkması durumunda yeni fiyat yürürlüğe girecek. Ancak bu sürecin hemen işlemeyeceği belirtiliyor. Akdağ, yeni fiyat uygulamasının Temmuz ayının son haftalarında başlayabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti. 

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun